Hlavní navigace

Samsung uvedl pětici nových bezdrátových sluchátek pod značkou AKG

14. 6. 2019

Sdílet

Když před dvěma a půl lety koupil Samsung celou skupinu Harman včetně značek AKG (která pod Harman připadla v roce 1994) či JBL, neměl příliš širokou nabídku vlastních sluchátek. Tehdejší bluetoothové modely řady Level už nástupce nedostaly. Díky akvizici se ale Samsung dotahuje na špici – už sluchátka Galaxy Buds (True Wireless) s přispěním AKG jsou extrémně dobrá a sluchátka AKG patřila k nejlepším už před akvizicí.

Značka AKG (Akustische und Kino-Geräte Gesellschaft) vznikla ve Vídni v roce 1947 a teprve předloni se ústředí firmy už pod Samsungem přesunulo do Kalifornie. Samsung nejprve začal přibalovat sluchátka ke svým smartphonům (od Galaxy S8) a v případě tabletů integroval jejich reproduktory.

Zatím to vypadá, že kromě Galaxy Buds bude Samsung prodávat sluchátka právě pod značkou AKG (s přídomkem A Samsung Brand). Pětice nových bezdrátových modelů čítá troje špunty a dvoje velká sluchátka.

Nejvyšším modelem jsou circumaurální sluchátka N700NC s funkcí Noise Cancelling za cenu 8999 Kč. Samsung jimi vyzve i 1000XM3 od Sony. Adaptivní potlačení hluku na jedno tlačítko začne snímat okolní ruchy a obracet jim fázi. Tím navodí dojem absolutního ticha, samozřejmě kromě reprodukované hudby. Opětovný stisk tlačítka tuto funkci deaktivuje. Opačnou funkcí je Ambient Aware, která k vám naopak schválně propouští důležité zvuky z okolí, třeba troubení auta. Samsung slibuje výdrž okolo 20 hodin (se zapnutým NC pravděpodobně méně). Bohužel jde zde (a i u všech ostatních) nabíjecí konektor microUSB => Sony nakonec neohrozí.

Menší sluchátka Y500 za 3999 Kč už nepřekryjí celé uši, ale leží na nich. I tak zde částečnému odfiltrování pomůže funkce Ambient Aware, která má propouštět jen důležité ruchy. Mezi rozšířené funkce patří možnost připojení ke dvěma zařízením současně (hrát bude vždy jen jedno) a automatické pozastavení přehrávání, když sluchátka sundáte z uší. Výdrž činí až 33 hodin a Samsung uvádí velmi rychlé nabíjení, kdy pět minut v zásuvce stačí na další hodinu přehrávání. Y500 jsou levnějšími a více designovými sluchátky spíše pro mladší zákazníky.

Doplněno 17. 6. 2019: Samsung nyní nabízí AKG Y500 zdarma k jakémukoliv smartphonu řady Galaxy S10. Nabídka je platná do vyčerpání zásob.

Bezdrátové špunty N200A za 3499 Kč splňují voděodolnost IPx7, tedy vydrží v hloubce jednoho metru po dobu 30 minut. Jestli je můžete používat při plavání ale zpráva nezmiňuje. Sluchátka jsou v době nepoužívání spojené magnety a kabeláž disponuje opletením. Špunty N200NC mají navíc pevný most přes krk a funkci Noise Cancellingu. Stojí však již 6499 Kč. Nejlevnější špunty jsou AKG Y100, ale za 2599 Kč nepůjde o žádné chrastítko. Samsung u nich slibuje výdrž 8 hodin a režim Ambient Aware.

AKG ALL CZ

  N700NC Y500 N200A N200NC Y100
Typ sluchátek Přes uši Na uši Do uší Do uší Do uší
Váha 261 g 230 g 21 g 76 g 24 g
Výdrž na jedno nabití 20 hodin 33 hodin 8 hodin 10 hodin 8 hodin
Režim Ambient Aware Ano Ano Ano Ano Ano
Funkce Talk Thru Ano Ne Ano Ano Ne
Technologie
Noise Cancelling
Ano Ne Ne Ano Ne
Bluetooth 4.2 Ano Ano Ano Ano Ano
Barevné varianty Stříbrná Černá, Modrá, Zelená, Růžová Černá, Modrá, Bílá, Oranžová Černá Černá, Modrá, Zelená, Růžová
Další funkce Automatické pozastavení hudby při sundání sluchátek Voděodolnost IPx7
Doporučená maloobchodní cena 8 999 Kč 3 999 Kč 3 499 Kč 6 499 Kč 2 599 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.