Hlavní navigace

Samsung chce přístup do aut a špičkový zvuk. Za 8 mld. dolarů kupuje Harman, JBL, AKG…

14. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung Electronics se dohodl na převzetí společnosti Harman International Industries. Za každou akcii zaplatí 112 dolar, o 28 % více, než byla jejich páteční cena na burze. Celý obchod jej tak vyjde na 8 miliard. Akvizici ještě musí schválit regulační úřady. Pokud to vyjde, k převzetí by mělo dojít v polovině roku 2017. Harman by pak měl nadále fungovat se současným vedením a pod svou značkou.

Samsung chce proniknout do aut, kupuje proto Harman
Samsung chce proniknout do aut, kupuje proto Harman

Celá skupina Harman v uplynulém roce utržila 7 miliard dolarů, z toho dvě třetiny pochází z automobilových systémů. Harman do vozidel dodává audio a infotainment systémy, telematiku, bezpečnostní řešení a hardware/software pro připojení k internetu. Celkově jsou produkty Harmanu ve více než 30 milionech prodaných aut.

 

Samotný Harman se zabývá technologiemi připojení, monitorování a zobrazování informací. Běžní uživatelé se spíš setkali s některou z audio značek, která patří do jeho rodiny. Mezi ně patří AKG, JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, Lexicon, Infinity nebo Revel. V autech si pak navíc licencuje značky Bang & Olufsen a Bowers & Wilkins.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?