Hlavní navigace

Samsung dorovnává Huawei: Galaxy A7 je smartphone se třemi kamerami a čtečkou otisků na boku

20. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung dnes ukázal nový smartphone Galaxy A7, se kterým zahajuje závody ve zbrojení v počtu kamer. Na jaře totiž Huawei přišel s modelem P20 Pro, který za pomocí umělé inteligence a právě třech senzorů dokáže poskytnout opravdu krásné snímky. Přestože Samsung u modelu S9  či Note9 podává podobné výsledky s jedním nebo dvěma kamerami, jejich vyšší počet (a rozdílné parametry) mohou fotografii hodně pomoct. A zákazníci na počet slyší. Nový Samsung Galaxy A7 proto přináší sestavu tří čoček, přitom nejde o vlajkovou loď výrobce. Je to promyšlený tah, neboť za měsíc by měl Samsung ukázal ještě jiný telefon z řady A, který má mít dokonce čtyři kamery. Sestava kamer:

  1. 24Mpx hlavní objektiv, který při slabém světle přepočítá čtyři pixely na jeden. Světelnost f/1.7
  2. 8Mpx ultraširoký objektiv se zorným úhlem 120°, světelnost f/2.4
  3. 5Mpx objektiv se selektivní hloubkou ostrosti
  4. Přední fotoaparát má 24 Mpx a světelnost f/2.0

Lepší snímky díky přepočítávání z velkého rozlišení čipu na běžné rozlišení fotografie už tu bylo v telefonech od Nokie či Sony a vlastně i u poslední vlajkové lodi Huaweie. Samsung však nenabízí zoom.

Samsung Galaxy A7_blue Samsung Galaxy A7

Galaxy A7 má 6" displej typu AMOLED s rozlišením Full HD+ a tenké rámečky. Čtečka otisků prstů je pro Samsung netradičně na boku. O výkon se stará osmijádrový procesor (Samsung neupřesňuje, ale u nás zřejmě půjde o Exynos), 4 GB RAM a 64GB úložiště s podporou microSD. Nabíjecí konektor je bohužel staršího typu microUSB. Galaxy A7 za cenu 8999 Kč bude v prodeji v černé, modré a zlaté.

evite_horizontal_B_v4 Takto Samsung láká na nový smartphone. Bude jím Galaxy A9 se čtyřmi kamerami?

Podle parametrů zřejmě nebude fotit lépe než Galaxy S9 nebo Note9, ale přináší tři fotoaparáty do střední třídy za hodně rozumnou cenu. Dalo se čekat, že Samsung nenechá Huawei a jeho kamery jen tak. Příští měsíc navíc pravděpodobně vyjde tajemná novinka se čtyřmi kamerami, mohlo by jít o Galaxy A9. Na další generaci Galaxy S10 je zatím příliš brzy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.