Hlavní navigace

Samsung Galaxy Camera – další kompakt s telefonem, tentokrát z Koreje (IFA 2012)

29. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před týdnem jsme psali o Nikonu S800c, který se stal vůbec prvním digitálním fotoaparátem s operačním systémem. A bylo jasné, že konkurenční kousky na sebe nenechají dlouho čekat.

A Samsung jako odpověď vytáhl opravdu silný kalibr. Dva dny před oficiálním zahájením konference IFA 2012 Samsung oficiálně představil digitální fotoaparát s operačním systémem Android 4.1 a téměř totožným hardwarem, kterým jsou vybaveny dnešní smartphony vyšší třídy. Navrch má gadget širokoúhlý 23mm CMOS objektiv schopný pořizovat fotografie do velikosti 16Mpx a 21x optický zoom.

Samsung Galaxy Camera

Zadní stranu lemuje 4,8" dotykový displej s HD rozlišením (1280 × 720 pixelů), který určitě bude hlavním prostředkem pro ovládání. Je tu ale možnost i hlasové kontroly zařízení (zahrnuta v Androidu). Fotoaparátu je vybaven 1,4GHz čtyřjádrovým procesorem, 8 GB vnitřní pamětí, A-GPS, Wi-Fi či 3G/4G modulem (který je bohužel určen jen pro data, s fotoaparátem si tak stále nezavoláme). Integrovaná baterie má kapacitu 1 650 mAh.

Samsung Galaxy Camera

Aby se gadget alespoň odlišil od smartphonů (ke kterým dle specifikací opravdu nemá daleko), přináší běžné módy pro kompakty (automat, makro, sport…). Pořízenou fotku je možné následně upravit a sdílet na některé ze sociálních sítí (Facebook, Google+) přímo z fotoaparátu. Za přítomnosti signálu jsou všechny fotografie automaticky zároveň zálohovány do cloudu. Kompakt také zvládne nahrávání videa ve Full HD při rychlosti 30 snímků za sekundu či 720×480 pixelové slow-motion video se 120 snímky za sekund.

" width="560" height="315" frameborder="0">

 

Samsung Galaxy Camera je vybavená i HDMI portem pro možnost prohlížení fotografií na televizi či monitoru. Do prodeje se dostane koncem letošního roku, zřejmě ve dvou provedeních – černé a bílé. Konečná cena zatím není známá, ale určitě se nebude jednat o levné zařízení.

Zdroj: Slashgear

Byl pro vás článek přínosný?