Hlavní navigace

Samsung Galaxy Chromebook je to nejlepší s Chrome OS

Sdílet

Korejská společnost představila historicky zřejmě nejlepší počítač pro platformu Chrome OS. Galaxy Chromebook má tvar 13palcového konvertiblu s kloubem otočným o 360°. Samsung vsadil na hliníkové tělo s ostrými hranami a rozměry 303 × 203 × 9,9 mm a hmotností pouhý kilogram.

Do útlého a lehkého těla se přitom vešel 13,3" dotykový AMOLED s rozlišením 3840 × 2160 a podporou stylusu, který se podobně jako u Galaxy Notů zasunuje do těla zařízení. Chromebook má velmi tenké rámečky, potěší podsvícenou klávesnicí, velkým touchpadem a čtečkou otisků.

Uvnitř najdeme některý procesorů Intel Core 10. generace (Comet Lake) doplněný až o 16 GB RAM a až 1TB SSD. Úložiště lze rozšířit pomocí paměťových karet, na těle je kombinovaná čtečka microSD a UFS karet, které si konečně odbyly premiéru. Ve výbavě dále najdeme Wi-Fi 6, Bluetooth 5, přední HD webkameru, 8Mpx foťák umístěný v klávesnici, dvojici USB-C a sluchátkový jack. Na jedno nabití má Galaxy Chromebook vydržet až 10 hodin.

Novinka se začne prodávat v průběhu prvního čtvrtletí 2020 v šedé a červené barvě. Ceny startují na 1000 dolarech (27 500Kč) s DPH.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?