Hlavní navigace

CZC.cz nabízel Galaxy Fold z dovozu, Samsung jej začne prodávat zítra za nižší cenu

2. 12. 2019

Sdílet

Uprostřed týdne překvapil obchod CZC.cz spuštěním předobjednávek na skládací smartphone Samsung Galaxy Fold. Za cenu 54 990 Kč nabízel 5G variantu z 12 GB operační paměti a 512GB úložištěm, k tomu jako bonus možnost zapůjčení telefonu Galaxy S10 na dobu při případné reklamaci. Stránka je stále viditelná prostřednitvím archivu.

Krátce na to ale vydalo české zastoupení Samsungu prohlášení, že na českémtrhu se objevila možnost této koupě a že telefony nepocházejí z oficiální české distribuce.

CZC.cz později tuto nabídku z webu stáhl. Tak, jako v mnoha jiných případech, šlo zřejmě o tzv. šedý dovoz, tedy výrobky určené pro jiný trh. To nemusí být apriori špatně, například pokud jde alespoň o evropskou distribuci, kdy se zařízení nijak neliší, chybí nejvýše český tištěný manuál a chybějící záruky pak na své riziko dodrží samotný obchod.  V rámci evropy by ani někompatibilita s českými operátory a jejich frekvencemi neměla nastat, ale potvrzení k tomu nedostanete.

Tip: Podívejte se, jak přesně Samsung vylepšil novou verzi Galaxy Foldu

Samsung plánuje uvedení telefonu na český trh dnes, tedy 2. prosince jako předprodej. Přímý prodej potom začne 13. prosince. Podle našich informací má být cena nižší, než jaká byla (již stažená) nabídka obchodu CZC.cz, ale je také možné, že nepůjde o verzi s 5G. Samsung konkrétně uvedl:

„Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. upozorňuje spotřebitele, že výrobky, které nepocházejí z její distribuce, nebyly testovány ve spolupráci s operátory působícími na českém trhu, a nemusí být tedy softwarově přizpůsobeny a upraveny pro užívání na českém trhu. Zejména nemusí kromě jiného korektně fungovat služby VoLTE a VoWiFi.

Samsung Galaxy Fold: video s prvními dojmy

K výrobkům, které nepocházejí z její distribuce, společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. také neposkytuje žádné nadstandardní servisní služby, jako je prémiový servis Moje Galaxy. Nejsou tedy poskytovány služby, jako je například vyzvednutí poškozeného telefonu zdarma u zákazníka a zapůjčení náhradního telefonu po dobu opravy, prioritní servis – možnost opravy mobilního telefonu do jedné hodiny, speciální telefonická podpora na infolince Moje Galaxy a další.

Pro zařízení Galaxy Fold nepocházející z distribuce společnosti Samsung Electronics Czech
and Slovak, s.r.o. není k výrobku poskytováno speciální roční pojištění zdarma (resp.
není hrazeno pojistné) vztahující se na náhodné mechanické poškození přístroje
a náhodné poškození vnikem kapaliny. Spotřebitel má při sjednání tohoto pojištění po
registraci nárok na jedno pojistné plnění se spoluúčastí 3 399 Kč, a v případě uznané
pojistné události tedy zaplatí jen tuto částku namísto plné ceny opravy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.