Hlavní navigace

Samsung Galaxy Note Edge s postranním displejem v Česku nekoupíte (video) [IFA]

5. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung Galaxy Note Edge je o něco menší, ale jinak shodný s novým Galaxy Note 4. Jiná je prakticky pouze úhlopříčka, tím hlavním je ale postranní displej.


 

Nad jeho praktičkostí můžeme vést dlouhé debaty, ale Note Edge se jistě zařadí mezi netradiční telefony. Na první pohled má Note Edge jediný zakulacený displej zasahující hodně do pravého boku, ale ve skutečnosti jde o samostatný prvek.

Lze jej nakonfigurovat a může vám zobrazovat třeba ikonky aplikací jako na ploše, počasí s notifikacemi, nebo na něm najdete ovládací prvky fotoaparátu. V pohotovostním režimu zobrazuje hodiny. Ovládání palcem je vhodnější pro praváky.


1440 pixelů na šířku vlastně rozšiřuje displej o užitečných 160 bodů. Galaxy Note Edge se ovšem nebude prodávat v Česku a pravděpodobně ani v Evropě. Možná časem, když Samsung nazná, že má dostatečné výrobní kapacity a že se koncept druhého displeje osvědčil.

 

Dovolte mi malé rýpnutí na ruské kolegy, kteří zde mají takovou svoji malou Ukrajinu. Na telefonech nastavují azbuku, což nám všem zpříjemňuje prohlídku nastavení. Děkujeme soudruzi.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.