Hlavní navigace

Vyprodáno. Zájem o 512GB verzi smartphonu Note10+ Samsung překvapil

19. 8. 2019

Sdílet

Samsung hlásí rekordní zájem o svůj nový phablet a vlajkovou loď Galaxy Note10. Za prvních 5 dní si jej v Česku a na Slovensku předobjednalo o 67 % více lidí, než u předcházejícího modelu Note9. Čímž nastal menší „problém“.

Celá řada Galaxy Note10 čítá dvě paměťové varianty Note10+ (256 a 512 GB) a jednu Note10 (256 GB). A právě nejdražší konfiguraci s 512 GB, telefon bez korunky za 31 tisíc korun, si trochu nečekaně objednala téměř třetina všech zájemců. Na druhou strabu to bylo logické, větší prodeje se očekávaly u 256GB varianty, zvlášť když obsahuje slot na microSD a cenový rozdíl činí dva tisíce.

Aktuálně jsou tak v Česku 512GB verze Note10+ vyprodané a další mají na trh přijít zhruba za měsíc, o čemž Samsung jednotlivé prodejce spravil. Pokud někde uvidíte kratší dostupnost, tak není reálná. Konkrétní počty předobjednaných kusů Samsung nesdělil.

Co se týče barev, tak 60 % preferuje stříbrnou (duhovou) a zbytek černou. Více barev v nabídce není, ale prý se k nám ještě chystá modrá verze. Stejný počet zájemců jako o stříbrnou využil i akci, kdy Samsungu odprodali svůj starý telefon. Podle Samsungu byl nadstandardní zájem ještě o model Galaxy A50 i celou sérii Galaxy S10.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.