Hlavní navigace

Samsung Galaxy S Plus: ruský nástupce legendy s 1,4GHz procesorem

31. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

To, že Samsung Galaxy S sklízí velké úspěchy, je jisté. Korejská společnost nyní vydává nástupce s ještě větším potenciálem. Má šanci na úspěch?

Novinka ke jménu přibere přízvisko „Plus“ a pár změn v konfiguraci. Nejzásadnější změnou je určitě použití výkonnějšího jednojádrového 1,4GHz procesoru od Qualcommu. Dále povýší operační systém na verzi Android 2.3 (s prostředím TouchWiz 3.0) a Samsung nabídne i větší baterii (1650mAh). Na tamní trh se také dostane displej Super AMOLED, běžně se do tohoto regionu posílala pouze verze s S-LCD.

Tabulka s parametry telefonů Galaxy S

Spousta lidí ocení i zadní kryt vyrobený spíše z kovu, který dodá telefonu na eleganci a váze, přičemž nahradí patlavý lesklý kryt. Tento telefon je určen především pro ruský trh, na kterém by se měl objevit už příští měsíc, a možná že se nakonec na žádném jiném trhu neukáže. Kdyby ano, tak můžeme počítat s cenou okolo 842 dolarů (kolem 15 000 Kč).

Komentář (Lukáš Václavík): Mě zaujal především procesor. Samsung, přestože vyrábí vlastní SoC Hummingbird, tak v poslední době své telefony a tablety osazuje i konkurenčními výrobky. Původní Galaxy S a jeho odnože měly Hummingbird, S-LCD model dostal OMAP 3630 od Texas Instruments, nový Galaxy S zřejmě dostane nejrychlejší jednojádrový Snapdragon od Qualcommu, tablet Galaxy Tab 10.1 zase používá Tegru 250 od Nvidie. Nový Galaxy S II sice použije vlastní dvoujádrový Samsung Exynos, ale webem se šíří zvšsti, že některé regiony dostanou verzi s Tegrou.

A nedávno se potvrdilo, že Samsung opět vyrábí SoC Apple A5 pro iPad 2. Lze předpokládat, že tak bude činit i u pátého iPhonu. Že by tedy přednostně plnil objednávky Applu, s jehož úspěchem se může snadno svést, a vlastní produkty osadí čipy třetích stran?

zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?