Hlavní navigace

Menší je lepší. Samsung obnovuje prodej výborného kompaktního Galaxy S10e

26. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Radomír Kejduš / Cnews
Loňský Galaxy S10e byl kompaktní hit, který ale Samsung v letošní generaci už nezopakoval a nástupce neuvedl. Minimálně v Česku se prodával velmi dobře, neboť Samsung dnes oznámil, že za měsíc přiveze novou dodávku několika tisíc kusů.

Samsung Galaxy S10e je na dnešní poměry příjemný kompaktní smartphone, který (byť je přeci jen o nějaký ten milimetr větší) poráží i Xperie Compact. Při zahájení prodeje stál necelých 20 tisíc, teď jej podle Heureky seženete za ceny od 12 990 Kč. A přesně taková má být i nová doporučená cena.

Nepůjde o žádnou novou edici napřílad v jiném barevném provedení (což je trochu škoda, celosvětově existuje v šesti barvách), ale opravdu jen o nové dodávky pomalu vyprodaného oblíbeného modelu. A již pouze v černé. Žádné Galaxy z řady S20 jej totiž nenahrazuje. V případě Samsungu šlo loni o nejprodávanější prémiový model.

„Model Galaxy S10e se stal díky menší velikosti a cenové dostupnosti v loňském roce naším
nejprodávanějším prémiovým modelem,“ říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung
Electronics Czech and Slovak. „Přestože byl prodej telefonu v květnu ukončen, vyslyšeli jsme
poptávku našich zákazníků po tomto modelu a podařilo se nám zajistit mimořádnou dodávku několika tisíc kusů.“

Takto fotí Galaxy S10e:

Displej typu AMOLED má úhlopříčku 5,8" a nemá zaoblené boky. Plochý displej může být pro řadu uživatelů spíše výhoda. Vedle hlavního 12Mpx foťáku s optickou stabilizací najdete vzadu už jen ultraširokoúhlý snímač. Žádný teleobjektiv ani hloubku ostrosti.

Jak velký telefon preferujete?

I přes slabší akumulátor 3100 mAh vydrží celý den (naměřili jsme 9:02h při běžné práci a 17 hodin přehrávání videa). Rcyhlé je i nabíjení. Z výbavy lze zmínit USB-C 3.1 či Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0. Nechybí ani jack. Splňuje standard odolnosti IP68 a sklo kryje Gorilla Glass. Čtečka otisků prstů je šikovně umístěná na boku. Telefon pohání Exynos 9820 a paměťová výbava pro Česko zůstává 128/6 GB.

Rozměry 5,8" a 142,2 × 69,9 × 7,9 mm

Že se konkrétně v Česku velmi dobře prodávají menší kompaktní telefony ví i Sony, jehož Xperie Compact tu šly na dračku více než velké Xperie. Bohužel celosvětově to neplatí, a tak tyto telefony pomalu mizí. Galaxy S10e mohu za sebe doporučit, jen si k němu opatřete kvalitní kryt, jelikož jeho tělo v ruce klouže.

zdroj: TZ Samsung

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.