Hlavní navigace

Samsung chystá „nesluchátka“. Reproduktor, který uslyšíte jen vy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výzkumný tým Samsung C-Lab na CESu ukáže zajímavou technologii nazvanou S-Ray (Sound-Ray). Půjde o speciální směrový reproduktor, který má být bezpečnější alternativou pro sluchátka. Ta sice slyšíte jen vy, ale při pohybu venku zase tlumí okolní zvuky, což může být na ulici často rizikové. Přenosné Bluetooth reproduktory okolí nepřehluší, ale zase jimi budete rušit ostatní lidi.

Naproti tomu reproduktory S-Ray mají modulovat zvukové vlny do úzkého kužele, takže je prý neuslyší nikdo jiný (leda by vám dýchal na záda). Zároveň se tak více S-Ray nebude přeřvávat. Novinka bude dostupná jako nákrčník, malý reproduktor připnutelný na rameno nebo formou krytu pro mobil. Prodejní příležitost vidí hlavně u sportovců nebo těch, které ze sluchátek bolí uši.

Samsung S-Ray Samsung S-Ray

Směrové reproduktory nejsou úplnou novinkou, ale žádný z výrobců (Holosonics, Soundlazer nebo Ultrasonic) nedokázal technologii významně zpropagovat. Samsung naproti tomu už rok vlastní Harman International Industries, pod níž spadají značky AKG, JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, Lexicon, Infinity a Revel. Ty by z S-Ray mohly udělat běžnou záležitost.

Informace o parametrech, případně dostupnosti a ceně snad Samsung prozradí již za týden v Las Vegas.

Byl pro vás článek přínosný?