Hlavní navigace

Nejlevnější 8K TV už stojí pod 100 000 Kč. V ceně je navíc skvělý mobil

12. 8. 2019

Sdílet

Je to jen týden, co jsme upozornili na akci Samsungu, který ke svým 8K televizorů začal přibalovat telefon Galaxy S10 ve 128GB verzi. V nabídce jihokorejské značky je ale také nová 8K QLED TV v ceně 99 990 Kč, k níž zmíněný mobil dostanete také.

Televizor Samsung QE55Q950R(B) začaly v Česku nabízet všechny větší e-shopy. Jde o vůbec nejlevnější 8K model, byť je otázkou, nakolik má takové rozlišení opodstatnění. Samsung sice disponuje velmi kvalitním algoritmem pro přepočet obrazu z nižšího rozlišení, ale nativního obsahu je a bude ještě dlouho velmi málo. Zmíněný model má navíc úhlopříčku „pouze“ 55 palců, takže byste u ní museli sedět hodně blízko, abyste si extra detaily užili.

Zmíněná TV využívá LCD panel s kvantovými tečkami a technologií lokálního stmívání, která charakteristiku obrazu přibližuje OLEDům. Kromě rozlišení 7680 × 4320 px si samozřejmě rozumí s HDR (HDR 10+, HLG) a širším škálou čítající miliardu barev. Televizor disponuje 4.2 reprosoustavou s výkonem 60 wattů a potěší i dostupným Bluetooth pro bezdrátový výstup na sluchátka.

RECENZE: Samsung Galaxy S10+

Televizor nabízí zdvojený tuner pro satelit, kabelovku i pozemní vysílání, nechybí ani slot CI+ pro dekódovací karty a podpora hybridního vysílání HbbTV 1.5. Na těle najdeme čtyři vstupy HDMI 2.1, které již přenesou i 8K, a jeden digitální optický výstup pro zvu. K síti se připojí kabelem i bezdrátově, spojení se světem zajistí i trojice USB.

TIP: Do Česka míří Rakuten, bude nabízet streamované filmy v rozlišení 8K

Byl pro vás článek přínosný?