Hlavní navigace

Samsung se vrací na pozici nejlepšího fotomobilu, který u nás nebude prodávat

17. 4. 2019

Sdílet

Samsung se vrací na pozici nejlepšího fotomobilu. Alespoň podle nezávislého serveru DxOMark, který žebříček sestavuje. Povedlo se to smartphonu Galaxy S10 5G, tedy mobilu, který se u nás bohužel prodávat nebude.

Galaxy S10 5G je takové S10+ na steroidech. Je větší a má o jednu čočku navíc. Vedle 12Mpx širokoúhlého objektivu s proměnou světelností, 12Mpx teleobjektivu a 16Mpx ultraširokého objektivu je zde ještě snímač pro zjištění hloubky ostrosti (TOF). Přední kamera je duální a má 10 Mpx taktéž se snímačem TOF.

Galaxy S10 5G dosáhl na skóre 112 bodů pro zadní fotoaparát (a 97 bodů pro selfie kameru). Výsledných 112 bodů vyplývá z hodnocení 117 bodů pro fotky a 100 bodů pro video, přičemž Galaxy S10 5G je prvním, zařízením, které takto vysoké skóre pro video kdy obdrželo. U fotografií je o kousek lepší Huawei P30 Pro, ale to hlavně díky velkému optickému zoomu. Samsung vede ve videu, ale i u snímků bez přiblížení a obecně u přední kamery.

DxOMark zebricek Aktuální žebříček (zdroj: DxOMark)

DxOMark hodnotí  expozici, kontrast, barvu, automatické zaostřování, texturu, šum, blesk, artefakty, zoom a bokeh. V celkovém srovnání má Galaxy S10 5G stejný počet bodů, jako P30 Pro od Huawei. Na dalších třech místech jsou se 109 body Mate 20 Pro a P20 Pro (Huawei) se Samsungem Galaxy S10+.

Samsung si vede dobře s vyvážením bílé a barevným podáním, dobrým dynamickým rozsahem či nízkým šumem. Naopak se mu nedaří v detailech při větším přiblížení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.