Hlavní navigace

Samsung ukazuje displeje budoucnosti – nejjemnější LCD a nafukovací AMOLED

25. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejská společnost přivezla na losangeleský veletrh SID 2017 prototyp displejů, které bychom v budoucnu mohli potkávat v chytré elektronice.

Nejvíce pozornosti budí Dynamic Stretchable AMOLED. Roztažitelný displej by jednou mohl sloužit ke zvětšení obrazovky na vyžádání. Aktuální prototyp se umí jen „nafouknout“ a zase splasknout, a to v obou směrech. Na displeji tedy lze vytvořit bouli i důlek. Panel má úhlopříčku 9,1 palce a výška vyboulení může být až 12 mm.

Samsung stretchable AMOLED Samsung stretchable AMOLED

Zajímavé je též nejjemnější LCD na světě. Korejci vyrobili 1,96palcový panel s rozlišením 3840 × 2160 px, hustota odpovídá 2250 ppi. Takový by s vhodnou čočkou mohl znamenat průlom v brýlích pro virtuální realitu (byť se tam používají větší panely). Význam by měl i coby elektronický hledáček v bezzrcadlovkách a kompaktech.

Speciálně pro VR brýle Samsung Display chystá 3,5palcový OLED. Pro chytré hodinky a tablety připravuje OLED s obnovovací frekvencí 120 Hz. Samsung Display představil i nový autostereoskopický OLED panel. Zobrazí 3D obraz bez potřeby brýlí. Víc než to, že má úhlopříčku 5,1 palce, ale nevíme.

Byl pro vás článek přínosný?