Hlavní navigace

Samsung vidí budoucnost v internetu věcí. Své novinky prezentoval na veletrhu IFA

3. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

I dnes pokračuje berlínský veletrh IFA, na kterém nechybí ani jihokorejský Samsung. Ten se letos zaměřil primárně na internet věcí, který se stává stále skloňovanějším tématem. Opravdový boom jej ale teprve ještě čeká.

Chytrý domov

Jako první se Samsung zaměřil na chytrou domácnost, kterou souhrnně pojmenoval SmartThings Hub. Pod tím si můžeme představit vše od chytrých světel, topení až po zámky u dveří. S trochou nadsázky se dá říct, že veškerou zodpovědnost okolo domácnosti převezmou algoritmy Samsungu. O všem budete v reálném čase informováni notifikacemi a nechybí pochopitelně ani podpora IP kamer nebo chytrých detektorů kouře.

SmartThings Hub | Zdroj: The Guardian

Všechny tyto produkty včetně aktualizované aplikace budou v první vlně dostupné pro zákazníky ve Spojených státech a Spojeném království. Do celé Evropy se podle slibů zástupců společnosti dostanou v průběhu příštího roku.

Chytrý spánek

Následně se dostal na řadu spánek. Samsung SleepSense by se ale mohl klidně zařadit po bok chytré domácnosti, se kterou ostatně aktivně spolupracuje. Krom prostého monitoringu vašeho spánku dokáže “hovořit” s ostatními prvky chytrého domova a po vašem usnutí vypnout televizi nebo třeba zhasnout světla. Podobné akce jde samozřejmě nastavit i po ranním probuzení.

Spolupráce s automobilkami BMW a Volksvagen

Jako další přišlo na řadu oznámení spolupráce s německými automobilkami BMW a Volksvagen. Jejich palubní počítače si nově budou rozumět s aplikací pro komunikaci s chytrou domácností a notifikace tak budou chodit i do vašeho vozu.

Aplikace SmartThings | Zdroj: The Guardian

Krom toho se rovněž počítá se spoluprací s aplikací v tom smyslu, že budete moci mobily Samsungu vybrané prémiové modely zamykat či na displeji kontrolovat stav oleje nebo ovládat klimatizaci. Samsung nezapomněl ani zmínit své nové chytré hodinky Gear S2, které budou část těchto funkcí včetně nalezení zaparkovaného auta bez problémů zvládat.

Streamování her přímo do televize

Největším překvapením bylo ale oznámení partnerství se společností Gamefly. Ta umožňuje jednoduché streamování her přímo do chytré televize bez potřeby dalšího zařízení. Popisem se celá idea velmi blíží třeba Gridu od nVidie, zatím ale netušíme, jestli bude k dispozici i pro české uživatele případně za jakou cenu. V první fázi se počítá s herními tituly jako HITMAN Absolution, Grid 2 nebo Batman: Arkham city.

Byl pro vás článek přínosný?