Hlavní navigace

Samsung W960: 3D do kapsy

11. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ještě před pár lety by vás možná nenapadlo, že trend 3D se rozšíří tak rychle. Není to tak dlouho, co jsme obdivovali stereoskopický obraz v IMAXu, případně doma na monitoru s červeno-modrými brýlemi s ošklivou kvalitou. Loni se ale vývoj uspíšil, 3D obraz se rozšířil i do běžných kin a to už je pouhých pár kroků od obýváku. Překvapivé na tom je, že s výrobou televizorů drží krok také mobilní telefony.

Samsung SCH-W960 jako první 3D telefon, zdroj: Samsung Hub

Autostereoskopický mobilní displej (bez potřeby brýlí) už ohlásil Sharp, jenže Samsung zanedlouho uvede hotový telefon. Model W960 obsahuje 3,2" AMOLED displej s rozlišením 400 × 240 px a tlačítkem pro přepínání 2D/3D. To nejspíš znamená, že Korejci použili displej s paralaxní bariérou. Samsung umí přijímat i televizi díky DMB tuneru. Další parametry už nejsou tolik podstatné (případně mrkněte na GMS Arena), ani překvapující. Telefon by měl se měl začít prodávat na tamním trhu ještě v tomto čtvrtletí, ale cenu neznáme. Kdy se dostane do Evropy také ne.

To ale nejsou otázky, které si klademe. Spíš bychom se měli soustředit na význam stereoskopie v přenosných zařízeních. Kromě prvotního efektu a nadšení mě žádné pozitivum nenapadá (vás ano?). Telefon bude žravější, prostorový efekt na malém displeji mizerný, navíc pouze v omezené vzdálenosti a úhlu pohledu. Ani toho nativního 3D obsahu není moc. Zkrátka, vysněné hodinky s vodotryskem…

Zdroj: Samsung Hub

Byl pro vás článek přínosný?