Hlavní navigace

Samsung z hodinek Gear vystrnadil Android. Nahradil ho domácí Tizen

2. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung je tak veliký a významný výrobce smartphonů a chytrých hodinek, že si může dovolit více experimentovat a klidně zkusit vyšachovat ze hry Android. Svou Badu pro telefony pověsil na hřebík, v jeho rukou nadále přebývá nová naděje Tizen. Ten se ostatně částečně zakládá na Badě. Ani jeden telefon s novým operačním systémem na trh zatím nepřišel, byť Samsung něco chystá.

 

Jako první na řadu přicházejí hodinky. Gear 2 už Samsung Tizenem vybavil na výrobní lince. První model Gear na trh vstoupil ještě s Androidem, což se ale mění s novou aktualizací. Pokud máte zájem, obraťte se na nástroj Kies a zařízení aktualizujte na Tizen 2.2. Pamatujte však na to, že stávající data budou z hodinek nemilosrdně vymazána. Navíc vyvstává otázka aplikací.

Dokud vývojáři nezajistí podporu Tizenu, budete mít s některými aplikacemi smůlu. Navenek se toho moc nemění, neboť Samsung zachoval styl a ovládání. Softwarové vylepšení ovšem slibuje lepší optimalizace, tedy i výdrž. Přibylo též pár nových funkcí, např. hudební přehrávač s možností skladovat hudbu v hodinkách, hlasové příkazy pro ovládání kamery atp.

Zdroj: SamMobile via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?