Hlavní navigace

Samsung zveřejnil podrobné parametry skládacího Galaxy Fold

17. 4. 2019

Sdílet


Ne, v Česku se zatím neprodává, ale skládací Galaxy Fold už dostali někteří významější influenceři, z čehož vzniklo video, ale hlavně Samsung zveřejnil podrobné specifikace.

V zavřeném stavu je Galaxy Fold velký 160,9 × 62,9 × 17 mm a v otevřeném 160,9 × 117,9 x 7,5 mm. Hmotnost je (v obou případech :) 263 gramů. Přední displej má úhlopříčku 4,6", je typu SuperAMOLED a má poměrně velké rámečky. Hlavně nahoře a dole, neboť složený Fold je docela nudle. Displej má i tak poměr stran 21:9, podobně jako nové protáhlé Xperie 10.

V otevřeném stavu na vás vykoukne velký displej (nazvaný Infinity Flex) s úhlopříčkou 7,3", rozlišením 1536 × 2152 px a poměrem stran 4,2:3. Jde o vylepšený AMOLED nazvaný DynamicAMOLED s certifikací HDR10+. Oproti přednímu displeji jsou jeho rámečky tenké, ale v pravém horním rohu má výřez pro duální kameru. Ta hlavní zadní kamera je trojitá a obsahuje 16Mpx hlavní snímač, 12Mpx širokoúhlý snímač a 12Mpx teleobjektiv.

Samsung sice nezmínil procesor (pouze uvedl parametry: 7 nm, 64b osmijádro, zřejmě tam bude Snapdragon 855), ale ostatní hardware známe. Uvnitř je akumulátor s kapacitou 4380 mAh, který je duální. Jde tedy o dva akumulátory, jež můžete nabíjet přes USB-C i přes bezdrátový standard Qi. Operační paměť má velikost 12 GB a úložiště 512 GB bez možnosti rozšíření o paměťovou kartu. Slot pojme jednu nanoSIM, druhá může být typu eSIM.

Galaxy Fold se bude prodávat ve dvou barevných variantách,stříbrné a černé s možností kustomizace o další barevné prvky. Startovací cena bude 1980 dolarů a pořídit jej můžete například u operátorů AT&T a T-Mobile (ne u toho našeho) a v obchodem Best Buy a Samsung Experience Stores. Prodej začíná 26. dubna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.