Hlavní navigace

Scythe Katana 4 se představí na CeBITu 2012

24. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Katana 4 bude hlavním artiklem ve stáncích společnosti Scythe. Údajně nám ukáže, jakým směrem se budou ubírat budoucí produkty japonské společnosti. Design nového chladiče postrádá jednoduchost a hranatost, která spojovala většinu předešlých modelů tohoto výrobce. Na první pohled se více podobá chladiči Mugen 3 než svému duchovnímu předchůdci Katana 3.

Vlevo Scythe Katana 4 a vpravo Scythe Katana 3 Type I.

Společně s chladičem Katana 4 se představí také nová struktura žebrování, která nese název A.T.F.S. (Aero Tuning Fin Structure). Tato konstrukce využívá tenkých nakloněných hliníkových žeber, která by měla zlepšit efektivitu chlazení.

Nový chladič bude vybavený zcela novým systémem upevnění, jenž nese příznačný název N.G.C.S. (New Generation Clip System), a který by měl podporovat všechny aktuální patice. Na konkrétní výčet si stejně jako na cenu budete ještě muset počkat. Obojí se dá ale odhadovat, cena podle současné verze Katany a patice pravděpodobně také jako u současníka plus LGA 2011 a 1155. Katana 4 váží 480 g, což je o 15 g méně oproti předchůdci.

Zdroj: Scythe, Guru3D

Byl pro vás článek přínosný?