Hlavní navigace

Scythe Kaze Chrono – nepřehlédnutelný doplněk pro chlazení

1. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Scythe Kaze Chrono je nově předvedený regulátor ventilátorů od japonské firmy Scythe. Drží se zavedených vlastností těchto produktů, ale přidává i něco navíc. Na první pohled upoutá displejem s masivními digitálními číslicemi s podsvícením. 

Scythe Kaze Chrono

Kaze Chrono se instaluje do 5,25" přední pozice pro mechaniky, jejíž prostor vyplní jen částečně, rozměr regulátoru je totiž 148,5 x 83 x 42 mm. Jako vstupní konektor pro napájení je využit čtyřpinový konektor typu Berg, užívaný obvykle jako napájení pro disketové mechaniky, výstupem jsou čtyři třípinové konektory pro napájení ventilátorů. Dalším vstupem je konektor pro termosenzory. 

 

Dominantou je LCD se čtverečkovou matricí připomínající tetrisové konzole nebo digitální radiobudíky. Po stranách displeje se nachází ovládací tlačítka. Displej regulátoru dokáže zobrazit informace o teplotě, rychlostí jednotlivých ventilátorů či zobrazí pouze aktuální čas. Může být i vypnut v případě nepříjemného rušení, například při noční práci s počítačem. Kromě monitorování teplot a nastavení otáček jednotlivých ventilátorů regulátor zvukově signalizuje zastavený či porouchaný ventilátor. Předpokládá se, že na trh se dostane v průběhu příštího měsíce července s cenovkou okolo 40 USD na japonském trhu, tedy zhruba 800 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?