Hlavní navigace

Scythe představuje nového Mugena vybaveného 140mm ventilátorem

29. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chladiče Scythe Mugen patří mezi nejoblíbenější modely tohoto výrobce. Mugen 4 byl uvedený na trh v loňském roce a jeho recenzi jste si mohli přečíst i na našem webu (Scythe Mugen 4 a SilverStone Argon AR01: výkon high-endu pre šetrných). Na trh se nyní chystá větší a promyšlenější nástupce tohoto oblíbeného chladiče, jeho označení je Mugen Max.

Scythe Mugen Max

Novinka měří 161 × 145 × 110 mm a váží 870 gramů. Oproti předchůdci se tedy rozrostl o několik mm do výšky a do šířky a je zhruba o dva centimetry silnější. Základna chladiče je pochopitelně měděná a jak je u Scythe zvykem, nechybí ani poniklování. Šestice heatpipe s průměrem 6 mm prochází základnou a odvádí teplo do hliníkového pasivu. Výrobce se poučil a tentokrát mají heatpipe mezi sebou větší rozestupy. Předchozí model je měl natěsno u sebe, takže nevyužíval plného potenciálu pasivu.

Právě pasiv je hlavní změnou proti předchozí verzi. Hliníková žebra jsou vůči základně vyosena tak, aby co nejméně překážela osazeným paměťovým modulům na desce. Ochlazování tohoto pasivu má na starosti dodávaný 140mm ventilátor. Jeho rychlost je možné regulovat pomocí PWM v rozmezí 500 až 1300 ot./min. Při maximálních otáčkách dosahuje průtoku 97,18 cfm a hlučnosti 30,7 dBA.

Scythe Mugen Max Scythe Mugen Max Scythe Mugen Max

K Mugenu Max dostanete montážní materiál, díky kterému můžete novinky osadit na většinu dnešních socketů – Intel LGA 1150, 1155, 1156, 1366, 2011 a AMD AM2(+), AM3(+), FM2+.

Cena zatím nebyla oznámena, chladič se dostane na pulty obchodů v polovině června. Scythe Mugen Max má ambice stát se dalším oblíbeným modelem z řady Mugen. Jeho osud by mohla zničit snad jen vysoko nasazená cena.

Zdroj: TPU

Byl pro vás článek přínosný?