Hlavní navigace

Sdílení ve OneDrivu je jednodušší. Stávající možnosti jen všechny pletly

15. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft zjednodušil sdílení souborů či složek uložených ve OneDrivu. Nová podoba sdílení je ve webovém klientu již k dispozici. Dosavadní dialogy nabízely několik možností sdílení: mohli jste vytvořit odkaz, případně se podělit s konkrétním člověkem. Do toho se volby větvily podle toho, jestli jste chtěli data zpřístupnit jen pro čtení, nebo i pro úpravy.

Microsoft ve OneDrivu zjednodušil sdílení
Microsoft ve OneDrivu zjednodušil sdílení

Když dnes klepnete na Sdílet, objeví se mnohem jednodušší dialog, jenž vám umožní buď získat odkaz, nebo poslat soubor e-mailem. Další možnosti se někde skrývají, byť obecně počet voleb pro sdílení – jestli mě zrak neklame – snížen nebyl, jen se většina schovává. Podle Microsoftu bylo zjednodušení nutné, protože lidé široké možnosti nevyžívali vždycky správně, což vyústilo v jiné výsledky, než jaké byly požadovány.

Pokročilé možnosti prý stejně byly využity pouze v 0,01 % případů. Za novou podobou si Microsoft stojí, neboť uvádí, že provedl A/B testování se zhruba 28 000 uživateli a uživatelkami. Ti byli podle výsledků se sdílením úspěšnější, což vedlo také k nárůstu sdílení. Mě jen mrzí, že se ztratilo rovněž zkracování dlouhých odkazů, protože právě s nimi jsem v minulosti pozoroval problémy a zkrácená adresa byla hezčí a vždy úspěšná při otevírání.

Zdroj: OneDrive Blog

Byl pro vás článek přínosný?