Hlavní navigace

Šéf Best Buy: prodeje tabletů se hroutí, počítače zažily oživení

31. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hubert Joly, šéf Best Buy, čili jednoho z nejznámějších amerických obchodních řetězců s elektronikou, prohlásil, že prodeje tabletů se hroutí. (Přímo použil výraz „crashing.“) V interview pro Re/code prozradil více svých názorů. V prvním čtvrtletí Best Buy zaznamenalo oživení prodejů klasických počítačů.

Částečně to ředitel přisuzuje konci podpory Windows XP. Tablety naproti tomu zažily nedávno obrovský rozmach, jenže s tím, jak se trh nasytil, se jejich prodeje zmenšují, podobně jako tomu bylo s počítači. Trvá to několik měsíců. Joly si myslí, že o notebooky se zájem zvedl z důvodu širšího spektra využití. I proto se zvyšuje popularita hybridních zařízení.

 

Zejména to platí pro studenty, kteří potřebují psát. Počítače s fyzickou klávesnicí podle Jolyho své poslední slovo neřekly. Současně by se podle něj mělo více inovovat v segmentu drahých notebooků. Odvolává se na prodeje Maců, které si i v poslední době vedou pořád velmi dobře. Podobně by tablety potřebovaly více inovací.

Nasycený trh nepotřebuje stále stejná zařízení. Uživatel pak nevidí důvod k upgrade, a tak se prodeje nevyhnutelně zpomalují. Není bez zajímavosti, že ředitel Best Buy nemá vyhraněný názor na Windows Phone, pokud jde o titul třetí mobilní platforma. Dlaždice se očividně ještě musí ohánět, aby potvrdily, že je máme brát jako třetí ekosystém.

Zdroj: Re/code via Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku