Hlavní navigace

Šéf HP: webOS na všech PC, telefonech, tabletech i tiskárnách

14. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový šéf Léo Apotheker v rozhovoru prozradil, že už příští rok mobilní systém webOS poběží na veškeré chytré elektronice Hewlett-Packardu. HP byl donedávna hlavně hardwarový výrobce, ale loňskou akvizicí Palmu získal i cennou softwarovou divizi. Posledním velkým činem Palmu bylo vytvoření webOS, na kterém běžely dva původní telefony v různých mutacích.

HP ještě loni udržel starou značku s telefonem Palm Pre 2 a systémem webOS 2.0. Letos představené novinky – Palm Pre 3, Veer a tablet TouchPad už Palm definitivně pohřbily. Ale webOS nadále přežívá.

A zdá se, že u HP bude nadále výrazně podporován. „Už od příštího roku všechny PC od HP budou moci běžet kromě Windows také na webOS,“ řekl Apotheker. A nadále se počítá s podporou v tabletech, mobilech a tiskárnách.

HP nic jiného ani nezbývá. Platforma je stále malá (6000 dostupných aplikací), na její podpoře pracuje na rozdíl od Androidu pouze jeden výrobce a telefony dosud nebyly prodejním hitem i přes jejich kladná hodnocení.

Co přesně však znamená podpora na PC, šéf HP neupřesnil. Jestli půjde o obdobu rychlého systému ExpressGate, jako používá Asus, či univerzálnější řešení podobné linuxovým distribucím, můžeme pouze hádat.

Zdroj: Business Week

Byl pro vás článek přínosný?