Hlavní navigace

Sekunda musí stačit. Boomerang od Instagramu dělá takhle dlouhá videa a pouští je ve smyčce

23. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Instagram už dnes není jen oblíbená fotosíť patřící Facebooku. Je to také studio vyvíjejí software, který na mateřské síti není nijak závislý. Firma tak už loni představila aplikaci Layout pro tvorbu fotokoláží nebo Hyperlapse pro natáčení časosběrných videí. Novým dítětem v rodině je aplikaci Boomerang.

Instagram představil novou aplikaci Boomerang
Instagram představil novou aplikaci Boomerang

Boomerang (pro Android a iOS) dělá něco jako animované GIFy. Instagram se sice brání, že to nejsou fotky ani GIFy, ale bumerangy. Je to však jen slovíčkaření. Aplikace vyfotí rychle za sebou 10 snímků, ty poskládá do videa (bez zvuku) a přehrává je ve smyčce stále dokola.

Jde asi o sekundový klip, který reálně běží o něco déle. Deset snímků navíc se totiž přidá ještě v opačném pořadí, aby smyčka byla plynulá. Takže když nafouknete bublinu, přidá se k tomu ještě záznam, jak se opětovně vyfukuje.

Videa lze točit na výšku i na šířku. Výsledek je možné sdílet na Facebook, Instagramu, ale i libovolných jiných aplikacích, případně lze video uložit do galerie jako obyčejný soubor. PS: Boomberang nevyžaduje účet na Facebooku ani Instagramu, funguje samostatně.

 

Zdroj: Instagram

Byl pro vás článek přínosný?