Hlavní navigace

Šeptanda: iPhone 7 nebude obsahovat 3,5mm jack. Apple přibalí sluchátka pro Lightning

29. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský web Mac Otakara na základě svých zdrojů tvrdí, že Apple možná v iPhonu 7 vyhodí 3,5mm sluchátkový jack. Zastoupí jej Lightning. Cupertinská firma spolu s tím údajně uvede nová sluchátka EarPods (zřejmě už pod vlivem Beats Audio), která budou obsahovat právě konektor Lightning.

Philips M2L/27 Fidelio s Lightningem
Philips M2L/27 Fidelio s Lightningem (foto: Amazon)

Uvnitř telefonu zůstane i DAC, takže bude možné přes redukce připojit i všechna ostatní sluchátka. Ale víte, jak je to s Applem, kabely/redukcemi a jejich cenami… Proč ona změna? Prý kvůli tomu, aby byl telefon ještě tenčí. Mac Otakara tvrdí, že by iPhone 7 měl být o milimetr štíhlejší, tj. měl by v pase 6,1 mm. Jenže tolik má i nový iPod Touch a 3,5mm jack se do něj vešel.

 

Sluchátkový jack neměl například ten Oppo R5 s 4,85mm tloušťkou. Zatím nejtenčí telefon Vivo X5 Max s 4,75mm profilem jej však má. Renezance 2,5mm jacků se asi nedočkáme a v honbě za co nejtenčími těly nejspíš v budoucnu budeme sluchátka připojovat přes digitální rozhraní nebo bezdrátově skrz Bluetooth. Apple už ostatně loni v létě uvedl nové specifikace MFi a dovolil výrobcům sluchátka s Lightningem vyrábět. Jedna taková uvedl například Philips.

Zdroj: Mac Otakara via MacRumors

Byl pro vás článek přínosný?