Hlavní navigace

Šeptanda: Nová Apple TV přijde v červnu na WWDC. Bude rychlejší, s App Storem a Siri

22. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová generace přehrávače Apple TV přijde letos v červnu. Alespoň to tvrdí John Paczkowski z Buzzfeedu, jenž má informace od tajných zdrojů. Tuto novinku jsme čekali už začátkem března, kdy Apple představil MacBook a hodinky Watch. Apple ale toho dne přehrávač pouze zlevnil z 99 na 69 dolarů.

Apple TV (3. gen.)
Apple TV (3. gen.)

Samotný přehrávač je už fakticky tři roky starý, třetí generace pochází z března 2012. Zasloužila by si nový hardware i software. Podle Buzzfeedu dostane nová generace čipset A8 známý z iPhonů 6, k tomu 8 GB flash paměti (to už má i současná generace) a mikrofon. Přehrávač bude možné ovládat hlasem díky Siri. Kromě toho bude iOS doplněn o App Store. Tvůrci by tak mohli začít vydávat i nové aplikace a hry podobně jako pro platformu Android TV.

 

Dále se mluví o novém dálkovém ovladači a podpoře HomeKitu pro zapojení do chytré domácnosti. Apple TV 4. generace by teoreticky mohla být připravená na rozlišení 4K. A cena? Ta bude pravděpodobně vyšší. Jak si všiml Paczkowski, Apple na webu u současné generace píše, že stojí od 69 dolarů. Nikoliv jen 69 dolarů, přestože je v nabídce pouze jediný model.

Byl pro vás článek přínosný?