Hlavní navigace

Šeptanda: YouTube už brzy spustí novou hudební službu

24. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Billboard znovu oživil spekulace, že je Google blízko spuštění další hudební služby, tentokrát ale založené na své video síti YouTube. O ní se už mluvilo v březnu, ale šeptandu nakonec zastínilo letní oznámení předplacené služby Google Play Music All Access (Hudba naplno). Hudební YouTube má fungovat podobně, jen bude obsahovat i video (překvapivě :-)).

YouTube už hudební záložku má
YouTube už hudební záložku má

Zatím nevíme, jak přesně si to Google namaloval. YouTube už je teď naskrz prolezlý hudbou, má i vlastní záložku youtube.com/music, kde najdete tisíce hodin muziky. Vlastní kanály tam mají vydavatelé i samotní interpreti. Jestli správně chápu ústřižky z Billboardu, tak se „YouTube Music“ bude lišit hlavně placenými účty. Dnes je hudba na YouTubu zdarma. Bezplatné bude i ono nové rádio.

Jenže za měsíční poplatek se údajně zbavíte reklamy, budete moci poslouchat i offline a v katalogu budou kompletní alba. To je zajímavá informace, protože ne všechny písničky z alb mají videoklipy. Lidem jde ale hlavně o muziku, tu může YouTube doplnit jen nějakou hezkou vizualizací, jako znáte z Winampu a jiných přehrávačů. Tyto informace nejspíš dokládá i fakt, že Google před časem oznámil offline přehrávání na mobilu/tabletu a čerstvá rozborka aplikace YouTube pro Android ukazuje, že přibude mód pro poslech zvuku na pozadí (i při vypnutém displeji).

Google (YouTube) si už plácnul se Sony, Warnerem a Universalem a nová hudební služba je prý blízko spuštění. Možná se dočkáme už při uvedení nových Nexusů a Androidu 4.4 KitKat. Osobně mě nejvíce pálí, proč by Google udržoval dvě hodně podobné služby vedle sebe, když může All Access a YouTube Music spojit do jednoho celku.

 

Zdroj: Billboard

Byl pro vás článek přínosný?