Hlavní navigace

Série špičkových desek Gigabyte G1-Killer oficiálně

7. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začalo se to proslýchat v listopadu, zákulisně jsme to věděli v prosinci a na lednovém CES v Las Vegas to máme oficiálně: Gigabyte představuje novou sérii highendových základních desek, na níž by (nebýt uvedení GA-P67 a H67) bylo všechno úplně jinak. Modré PCB se stalo černým, pestrobarevnost byla vyměněna za vojenské barevné sladění. Jistá dávka inspirace v sériích Asus Republic of Gamers (ROG) a Sabertooth se nezapře, ale co už také dneska vymýšlet nového?

Každopádně: G1-Killer jsou k vidění nejen v Las Vegas, ale taky v tiskovkách od Gigabytu a neoficiální informace sděluje, že koupit si je budete moci někdy v osmém až desátém týdnu tohoto roku. Vzor pro název možná Gigabyte získal od Bigfoot Networks, protože právě síťový čip této firmy na tuto sérii začal osazovat. A asi to nebylo zrovna levné, vždyť síťová karta Killer Xeno Pro, kterou jsme recenzovali v únoru loňského roku, stála v té době asi 2500 Kč. Tento produkt je zajímavý především pro opravdu náruživé či profesionální hráče.

To další přidaná hodnota, zvukový čip Creative 20K2 (X-Fi, který se na desce nachází i s příslušným paměťovým čipem), potěší zcela jistě nejen hráče. X-Fi není na deskách zdánlivě nic nového, ale nezapomeňte, že Supreme X-Fi u Asusu žádný čip Creative nenese a ve skutečnosti se hardwarem od této společnosti mohla pochlubit na pár deskách jen MSI.

Pasivní chlazení desky se trošku podobá tomu z vyšších desek s čipsetem P67, je však mohutnější a na jižním můstku má tvar zásobníku útočné pušky. Krom toho na pasivu nad Tylersburgem vidíte několik LED, jež budou snad něco rozumného indikovat.

Přednosti, u zabijáckých desek marketingem samozřejmě přejmenované na instikty, shrnuje tabulka:

Bohužel už se tolik nedozvídáme o konkrétních rozdílech mezi třemi představenými deskami z této série. Nějaké však poznáte už z obrázků. Nejvyšším zabijákem je Assassin-G1, jediná z trojice v E-ATX:

Následuje Sniper-G1:

A nejlevnější bude zřejmě Guerilla-G1 (že by jí patřila dříve ukázaná visačka 250 USD?):

Gigabyte začíná s čipovou sadou X58 (a tedy procesory LGA 1366), což se v dnešní době může zdát krátkozraké. Zatím však šestijádrový Gulftown (Core i7-980X a i7-970) zůstává nejvýkonnějším desktopovým procesorem a X58 highendovou platformou s mnoha PCIe 2.0 linkami a než přijde highendová platforma na Sandy Bridge, bude asi Gigabyte schopen připravit rozšíření své série. Dost možná to mezitím vyzkouší už i na LGA 1155. Jestli už s P67, nebo až s Z68, to se také neodvažuji tipovat.

A jestli jste se stali fanoušky série desek G1-Killer už teď, můžete si čekání zkrátit alespoň stažením připravených pozadí na plochu z mikrostránky k této řadě.

Zdroj: Gigabyte

Dodatek z tiskové zprávy:

EAX® Advanced HD™ 5.0

EAX® (Environmental Audio Extension / rozšíření prostorového zvuku) je soubor výkonných inovačních zvukových technologií, který Vám přinese opravdový trojrozměrný zvuk do her na počítačích, a pomůže Vám vytvořit lepší zvukovou atmosféru v hrách tím, že přesně simuluje zvukové prostředí reálného světa.

Dolby® Digital Live

Užijte si zvuk z Vašeho počítače přes domácí kino použitím technologie Dolby® Digital Live. Technologie Dolby® Digital Live je kódování zvuku v reálném čase, které převádí jakýkoli zvukový signál do bitového toku Dolby® Digital pro přenos a přehrávání na domácím kině. Tato technologie umožní propojit Váš počítač s audio/video přijímačem nebo digitálním reproduktorovým systémem pomocí jediného digitálního konektoru, čímž se eliminuje nepřehledné množství kabelů a zaručí neporušenost zvukového signálu.

DTS™ Connect

DTS Connect je jedinečné řešení pro vylepšení zážitku použitím Vašeho audio/video přijímače z domácího kina. DTS Connect sestává ze dvou technologií: DTS Neo PC™, která převádí dvoukanálový (stereo) zvuk do plné matrice rozložení Vašich reproduktorů (až do počtu kanálů 7.1), a DTS Interactive™, která kóduje zdroje digitálního zvuku do formátu DTS Digital Surround, který pak může být přenášen do Vašeho audio/video přijímače použitím konektoru S/PDIF.

Zesilovač sluchátkového výstupu na předním ovládacím panelu

Zesilovač sluchátkového výstupu na předním ovládacím panelu byl speciálně navržen pro hráče. Tento velkokapacitní zesilovač je součásti základních desek Gigabyte série G1-Killer a pracuje s impedancí až 150 Ω, čímž hráčům umožňuje vychutnat si plnější rozsah dynamického zvuku s menším zkreslením při použití kvalitních profesionálních sluchátek. Zesilovač využívá vysokou šířku pásma, nízkou úroveň šumu, vysokou sledovací rychlost a nízké zkreslení, čímž se ideálně hodí pro profesionální zvuková použití. Základní desky Gigabyte série G1-Killer jsou navíc vybaveny dalšími čtyřmi integrovanými zesilovači pro výstupy středového/basového reproduktoru, zadních reproduktorů, prostorových reproduktorů, a pro výstupní linku.

Zvukové kondenzátory vyšší třídy Nichicon

Základní desky Gigabyte série G1-Killer využívají velmi kvalitních zvukových dvoupólových (Bi-Polarized) kondenzátorů na každém kanálu: série Nichicon MUSE ES a série MW. Tyto profesionální zvukové kondenzátory dodávají zvukové rozlišení a rozšíření nejvyšší možné kvality pro vytvoření velmi realistických efektů pro profesionální hráče.

Byl pro vás článek přínosný?