Hlavní navigace

Serverové úložiště WD Sentinel DX4200 pro malé a střední firmy nabízí kapacitu až 16 TB

23. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost WD uvedla nové serverové úložiště WD Sentinel DX4200, které je určeno zvláště pro segment SMB – tedy menším a středním podnikům. Serverové NAS úložiště pohání platforma Windows Storage Server 2012 R2 a v útrobách na frekvenci 1,70 GHz tepe dvoujádrový procesor Intel Atom C2338 S ním spolupracují 4 GB ECC RAM (rozšiřitelné až na 16 GB). Při nákupu si můžete vybrat z několika konfigurací dle základní kapacity, která začíná na osmi a pomocí čtyř HDD slotů je dále rozšiřitelná až do zmíněných šestnácti terabytů.

Součástí výrobku je nástroj Windows Storage Spacec, zálohovací software a záložní zdroj napájení. Konektivitu pak zajišťují dvě zdířky Gigabit Ethernet, které podporují teaming síťových karet a mohou tak operovat např. v módech Adaptive Fault Tolerance (AFT), Adaptive Load Balancing nebo Static Link Aggregation. V řadě následují čtyři porty USB 3.0, dva porty USB 2.0 i analogový VGA výstup.

 

Rozměry zařízení jsou 205,7 mm (V) × 170,0 mm (Š) × 223,5 mm (H), přičemž váha začíná dle počtu použitých diskových jednotek na 6,5 kg. Cena zahrnuje také roční předplatné služby WD Guardian Pro, jež poskytuje přednostní přístup k technické podpoře a expresní výměnu dílů servisem WD. To nejdůležitější na konec – cena za 8GB variantu je 1700 USD (v přepočtu cca 37 000 Kč) a aktuálně by měl nejnovější model WD Sentinel již na náš trh postupně pronikat.

Zdroj: Western Digital

Byl pro vás článek přínosný?