Hlavní navigace

Servisní aktualizace pro Windows 10 Anniversary Update řeší drobné aktualizační potíže

29. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Pokud jste již přešli na Creators Update, můžete následující sdělení přeskočit.

Microsoft vydal další servisní aktualizaci pro Windows 10 Anniversary Update. Není sice záplatovací úterý, ale firma má již nějakou dobu kurz nastavený tak, že opravy nesouvisející se zabezpečením některým instalacím dodává před tímto termínem. Zvláštní je, že se tentokrát nedostalo na mladší vydání, o kterém bychom se mohli oprávněně domnívat, že bude opravy potřebovat víc.

Ještě zajímavější je, že se jedná o druhý opravný balíček pro Anniversary Update po záplatovacím úterý, jež proběhlo 8. srpna. Aktualizace KB4034661 pak vyšla 16. srpna (systém po aplikace nesl označení verze 14393.1613). A konečně, během včerejšího večera jsme se dočkali aktualizace KB4039396, jež číslo verze systému zdvihá na 14393.1670. Novinka přináší pouhé dvě opravy.

Obě přitom souvisí s aktualizačními mechanismy. Instalace posledních aktualizací pro Anniversary Update mohla vést ke ztrátě seznamu naposledy nainstalovaných aktualizací, ale také skrytých aktualizací. To by se tak již dít nemělo, byť případné ztracené seznamy vám nová aktualizace nevrátí. Dále byla vyřešena chyba, ke které docházelo při zpracování metadat službou Windows Server Update Services.

Pokud stále používáte Windows 10 Anniversary Update, můžete si aktualizaci nainstalovat pomocí služby Windows Update, případně si ji ručně stáhněte z Katalogu.

Byl pro vás článek přínosný?