Hlavní navigace

Severní Korea zavede 3G internet (ale jen pro cizince)

22. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Země vycházející atomové bomby se v poslední době celkem činí. Kartograficky ji podrobně zmapoval Google, vůdce byl spatřen se smartphonem HTC Butterfly a svou návštěvou zemi poctil dokonce Eric Schmidt. Severní Korea nyní vylepší svou telekomunikační síť o 3G, jen pár let po Česku. Eric Schmidt při své návštěvě kritizoval právě chybějící 3G a varoval vládu, že zůstane pozadu, když bude popírat přístup k internetu.

Ještě před koncem tohoto měsíce bude dostupný 3G internet pro všechny cizince, místním to dovoleno nebude. Severní Korejci mají přístup pouze k některým službám 3G, které zahrnují SMS, MMS, videohovory a předplatné státních novin Rodong Sinmun (i v angličtině). Stále nebude možné využít mezinárodní roaming, musíte přejít na SIM místního operátora za cenu kolem 70 dolarů.

Mobilní operátor Koryolink byl založen v roce 2008 jako dceřinka egyptského operátora Orascom, který vlastní 75 % Koryolinku. Počet zákazníků se pohybuje okolo jednoho a půl milionu. Tipnete si, za jak dlouho bude pokrytí signálem 3G větší, než u nás?

 

zdroj: The Next Web

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.