Hlavní navigace

Jak omezené je neomezené? I e-mail od Seznamu má strop

25. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká internetová jednička provozuje přes 20 milionů e-mailových schránek, z toho okolo 8 milionů jich lidé používají alespoň jednou do měsíce. Seznam dokonce na rozdíl na Gmailu nebo Outlooku.com neomezuje kapacitu schránky v gigabajtech, jenže zcela neomezený také není.

Jak vyplývá z oficiálního diskuzního fóra, všechny schránky mají pevně nastavený strop a mohou uchovávat jen 60 000 zpráv. A každá zpráva může mít až 25 MB včetně příloh, kapacita jedné schránky je tak až 1,5 TB. Outlook.com standardně nabízí 15 GB, Gmail až 15 GB.

TIP: 15 zajímavých faktů o Seznam Emailu

U Seznamu vás ale v praxi bude limitovat spíš onen pevný limit na počet zpráv. Seznam o tom ví, při dovršení stropu vás upozorní, ale s limitem nijak hýbat nebude. Technická podpora doporučuje vytvořit novou schránku a udělat z ní archiv, tj. přesunout do ní staré zprávy.

V nastavení Seznam Emailu je vidět počet zpráv ve složkách V nastavení Seznam Emailu je vidět počet zpráv ve složkách

Na brzké naplnění se ani nemůžete připravit, protože po loňském redesignu již ve schránce nenajdete informaci o zaplnění. Jedinou možností je všechny zprávy hodit do vlastních složek, v nastavení je vidět, kolik e-mailů uchovávají. A že jich teď s žádostmi o souhlas s novými podmínkami splňujícími GPDR chodí kvanta…

Doplněno: Přes technickou podporu je možné získat schránku s dvojnásobnou kapacitou, tedy místem pro 120 000 zpráv. Jak uvádí moderátorka Iva na oficiálním fóru, zatím jde pouze o testovací provoz a načítání schránky pak může být pomalejší.

Byl pro vás článek přínosný?