Hlavní navigace

Seznam spustil Kalendář. Je přehledný a propracovaný

14. 11. 2019

Sdílet

Tři měsíce poté, co jsme na Cnews.cz jako první psali, že Seznam doplní svou e-mailovou službu o pokročilý kalendář, se tato novinka stává skutečností. Můžete si ji vyzkoušet na adrese kalendar.seznam.cz. K přihlášení budete potřebovat účet Seznam, který už používáte pro běžný freemail nebo Email Profi.

Kalendář ale zatím zdá se není s e-mailem nijak těsně propojený a je nutné navštívit zvláštní web. V budoucnu by se to však mělo změnit. Seznam totiž slibuje aktualizaci mobilních poštovních aplikací, kde bude kalendář integrován.

A co vlastně kalendář nabízí? Klasickou správu událostí, zobrazení nejbližší agendy, denní, týdenní, měsíční i roční pohled na události. Kalendářů můžete mít hned několik. Události dokonce lze sdílet s ostatními uživateli (ani nemusí mít e-mail u Seznamu). „Zcela nová funkce zvaná Plánování akcí umožňuje pohodlné zorganizování událostí, kdy mohou všichni účastníci hlasovat o termínu, který jim nejvíce vyhovuje,“ uvádí autoři.

Kalendář automaticky vyznačuje státní svátky a jiné významné dny. V denním a týdenním pohledu je vidět také předpověď počasí. V nastavení si můžete zvolit, kde a jak dlouho bude kalendář na chystané události upozorňovat. Nechybí ani export či import kalendářů ve standardním formátu iCal. Pomocí URL lze připojit i externí kalendáře. Přes rozhraní CalDAV lze kalendář synchronizovat s ostatními aplikacemi, mobilními klienty apod.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?