Hlavní navigace

Seznam má nový vyhledávač. Jako by z oka vypadl Googlu

29. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká internetová jednička spustila nový vzhled vyhledávače. Na search.seznam.cz najdete přepracované výsledky. Jsou možná ještě více podobné Googlu než kdy dřív. Schválně se podívejte na starou verzi (zde screenshot) a porovnání aktuální podoby obou rivalů Doposud byl vychytávkou Seznamu malý náhledový obrázek podoby výsledného webu, místo něj už ve výsledcích najdete jen favicon. Nadpis už stejně jako u Googlu není podtržený. Zelenou barevnou zvýrazněná adresa webu se nachází hned pod ním, opět jako u Googlu. Seznam prosté výsledky doplňuje o infoboxy z jiných svých produktů. Mezi odkazy tak najdete třeba mapku, srovnání ceny produktů, fotografie, zprávy apod.

Podoba výsledků Seznam vs. Google
Podoba výsledků Seznam vs. Google
Hledání místa
Hledání místa
Hledání produktu
Hledání produktu
Hledání zpráv
Hledání zpráv
Hledání obrázků
Hledání obrázků

Novou podobu má vyhledávač i na mobilech. Prvky jsou větší, lépe se mačkají na drobných displejích. Infoboxy (například fotografie) lze posunovat do stran. Seznam chystá i další novinky.

Mnohem rychleji se chystáme posouvat i desktopové hledání. Můžete se těšit například na vylepšené popisky u výsledků zboží nebo videí a map. Každá informace bude mít své místo a my se na chvíli budeme moci soustředit zase na obsah a odpovědi. Držte nám palce, letos máme velké plány. A právě začínáme!“ říká Seznam.

Byl pro vás článek přínosný?