Hlavní navigace

Seznam spustil celosvětovou turistickou mapu. Jsou na ní i cyklotrasy

26. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo je zvyklý na český kartografický jazyk, toho potěší další novinka Seznamu. Spustil celosvětovou turistickou mapu s grafikou a značkami, které používá i na českých a slovenských mapách. Seznam využívá dat z OpenStreetMap, ale vykresluje je vlastním rendererem. Nebojím se říct, že je mnohem lepší/přehlednější než ten původní z OSM.

Turistické mapy s českým značením jsou dostupné pro celý svět
Turistické mapy s českým značením jsou dostupné pro celý svět

Seznam má na mapách i cyklotrasy, ale zatím není možné je zobrazit zvlášť nebo naopak zobrazit mapy bez nich. Na svém facebookovém profilu nicméně slibuje další zlepšováky. Proto spustil mapy v předstihu, teď má pět měsíců na to je vyladit na další turistickou sezónu.

Do jara 2016 by tak měly přibýt i výškové profily nebo anglická mutace mapy. Do konce roku přijdou vrstevnice. Mapy budou dostupné na mobilech také offline. Betatesteři už mohou stahovat offline mapy světa pro Android. Běžní uživatelé se prý dočkají „brzy“. Novinka hned poté zamíří i na iOS a Windows Phone. Světové mapy Seznam aktualizuje jednou dvakrát do měsíce. Opravené data do OSM také zpětně vrací.

 

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?