Hlavní navigace

Seznam spustil zimní mapy celého světa. Poradí, kam na běžky nebo lyže

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mapy.cz mají další dárek pro milovníky zimních sportů. Dnes uvedly zimní podklady celého světa. Ať už budete v americkém Aspenu, finském Lahti nebo rakouském Kitzbühelu, na mapce uvidíte, kde se nacházejí sjezdovky nebo běžkařské trasy.

Seznam spustil zimní mapy celého světa
Seznam spustil zimní mapy celého světa

Mezery v pokrytí určitě najdete, podklady jsou z OpenStreetMap, takže aktuálnost odpovídá tamním datům. Já jsem se náhodou podíval na město Hakuba v japonské prefektuře Nagano, kde se před 18 lety konala olympiáda. Žádné trasy tam zakresleny tam nebyly. Jak Seznam potvrdil na Facebooku, vykreslování zahraničních map může někdy trvat dlouho (vyzkoušeno). Rendering probíhá dynamicky, takže smůlu má ten, kdo danou oblast navštíví jako první. Další uživatelé ale mapu uvidí ihned.

 

Zahraniční mapy jsou o dost chudší než ty tuzemské. Neuvidíte na nich skiareály, vstupné, otvírací doby, délky tratí, počet vleků či lanovek, aktuální počasí, stav sněhu ani fotky. Zobrazí se jen barevná linka, kudy trať vede. Nezbývá než doufat, že se tyto funkce dostanou i do zahraničních středisek. Seznam potvrdil, že v plánu toho má hodně.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?