Hlavní navigace

Seznam staví vlastní redakci a bude tvořit (video)zpravodajství. Bude nezávislé

10. 5. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ze Seznamu se pomalu stává mediální dům. Zpravodajství pod hlavičkou Novinek.cz sice provozuje už od roku 2003, ale samotná firma se stará jen o formální stránku. Obsah dodává vydavatelství Borgis, stejně jako pro Sport.cz a bulvár Super.cz. Seznam do Borgisu majetkově vstoupil v roce 2013, kdy koupil třetinový podíl. Na Streamu pak rozjel několik publicistických pořadů. To byl ale jen začátek.

Seznam buduje vlastní redakci a chystá videozpravodajství
Seznam buduje vlastní redakci a chystá videozpravodajství

Teď Seznam prozradil, že vybuduje vlastní redakci, která bude tvořit obsah doplňující ten od Borgisu. Přebírá celý provoz magazínu Proženy.cz, jehož obsah doteď dodávala Hanbury Ventures. Seznam si ponechá stávající redakci, kterou v létě přestěhuje do své centrály.

V ní chce zaměstnat i další redaktory, které by měli dodávat videozpravodajství. S jakým zaměřením, formátem nebo periodicitou, zatím firma neprozradila. Více detailů řekne během léta. Víme jen to, že jednou z přidaných hodnot má být apolitičnost. Seznam nemá ve svých vlastnických strukturách žádné politiky, nemá komu stranit.

 

Budeme se soustředit hlavně na video a video zpravodajství. Věřím, že v tom jsme silní a máme v Seznam.cz dostatek zkušeností, abychom mohli přijít s konceptem, který bude opět produktově inovativní. Zatím na něm pracujeme. Mým úkolem je teď sestavit kvalitní tým a získat pro spolupráci na obsahu zajímavé profesionály. Nezávislost a apolitičnost společnosti Seznam.cz by přitom pro ně měly být tím hlavní lákadlem,“ popisuje své nové úkoly Pavel Zima.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?