Hlavní navigace

Seznam to ještě s mobilními Windows nevzdává. Vydal Sauto a chystá i prohlížeč

27. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká internetová jednička má aktuálně 18 mobilních aplikací. Všechny jsou k dispozici pro nejrozšířenější platformu – Android. S výjimkou Pubtranu, Srealit a Kupi.cz jsou ke stažení i na iOS. Pro mobilní Windows měl Seznam dosud jen šest aplikací, čerstvě ale přidal sedmou.

Sauto pro Windows Phone

Od minulého týdne je ve Windows Storu dostupné Sauto, vyhledávač bazarových nabídek vozidel všeho druhu. Aplikace vypadá přehledně a nabízí bohaté možnosti filtrování produktů. Napsaná je pro Windows Phone 8.1 a využívá i jeho klasického rozhraní „Metro“.

Sauto pro Windows Phone

Proč Seznam nevytvořil aplikaci podle aktuálního designového jazyka jako Universal Windows Platform, nevíme. Hledal bych za tím praktické důvody. Aplikace pro WP8.1 bude fungovat i v mobilních desítkách a zároveň už Seznam mohl využít část kódu ze svých starších aplikací.

 

Martin Suchan, který v Seznamu vede vývojářský tým pro Windows, prozradil, že firma chystá také prohlížeč pro WP. Ten už je dostupný pro Android, iOS, Windows a OS X. Seznam také stále hledá vývojáře (viz inzerát), takže nad Windows ještě evidentně hůl neláme.

Byl pro vás článek přínosný?