Hlavní navigace

Seznam vylepšil svůj desktopový prohlížeč. Už jej používá 10 000 lidí

21. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od poloviny prosince si můžete vyzkoušet jeden z mála českých webových prohlížečů. Stojí za ním Seznam, který přitom využil základy, na nichž stojí i populární Google Chrome. Seznam ale technologie Chromia obalil vlastními službami, funkcemi i grafikou.

Integrovaný slovník Počasí přímo v prohlížeči
Integrovaný slovník | Počasí přímo v prohlížeči

Z počátku prohlížeč prakticky nic neuměl a ještě byl nebezpečný. Až v březnové aktualizaci se naučil automaticky doplňovat adresy, přetahovat prvky na stránce i v prohlížeči a začal zobrazovat ve stavovém řádku URL odkazů, na které jste najeli pomocí myši.

 

Tento týden Seznam vydal další verzi prohlížeče (číslo 1.2), který je těsněji spojen s firemními službami. V browseru je integrován slovník s podporou sedmi hlavních jazyků. Stačí označit cizí slovo, kliknout pravým tlačítkem a Seznam slovo přeloží do češtiny. Na nové stránce s rychlou volbou zase přibyl banner s aktuálním počasím, na pozadí je zase ilustrační obrázek, jak to asi venku vypadá.

Totéž Seznam nabízí na webu Počasí.cz Další provázání se službami Seznamu je prý na cestě. Seznam si bere k srdci zpětnou vazbu, kterou mu posílají uživatelé. I díky nim už ve dvou větších aktualizacích doplňoval funkce a opravoval chyby. Podle interních statistik Seznamu použije tento prohlížeč denně 10 000 lidí.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?