Hlavní navigace

Shuttle představil nový minipočítač: XPC SH370R8 je připravený i na GeForce RTX 2080

26. 8. 2019

Sdílet

Tchajwanská firma Shuttle je specialista na minipočítače a její novinka se jmenuje XPC SH370R8. Kompaktní a úmyslně neúplný počítač (barebone) schopný pojmout nejnovější procesor Intel Core 9. generace (Coffee Lake) a grafickou kartu GeForce série RTX 20xx.

Shuttle má v nabídce počítače řady XPC nano, XPC Slim a XPC Cube.  Zatímco Nano a Slim jsou už hodně malé počítače, Cube může obsahovat normální desktopové komponenty.

Značení R8 určuje typ skříně, které se ale příliš neliší. Model R4 má rámeček, kam si můžete dát fotku, R6 disponuje dvířky pro mechaniky, R9 má zase herní podsvětlené čelo a tlačítko turbo. R8 má čistý design pouze se zapínacím tlačítkem a ve spodní části po odklopení krytky se nachází dvojice USB. Zevnitř jsou všechny varianty skříně stejné, jen jejich osazení je jiné.

Shuttle XPC SH370R8 skrine Shuttle XPC skrine

Základní deska nemá standardní microATX nebo miniITX tvar, je ještě o něco menší a uzpůsobená tak, aby se vešla do malé skříně. Je založená na čipsetu Intel H370 se socketem LGA1151v2. Omezením je zde TDP na 95 W, přičemž výrobce jako nejvyšší podporovaný procesor uvádí Intel Core i9-9900K a grafiku GeForce RTX 2080. Deska má čtyři sloty na paměťové moduly DDR4.

Deska nabízí slušnou konektorovou výbavu: 4× USB 3.1 (gen2), 4× USB 3.1 (gen1), 2× USB 2.0, dvojici gigabitových portů LAN. Pro integrovanou grafiku jsou tu potom jako výstupy dva DisplayPorty a jeden HDMI. Lze tak připojit až tři monitory.

Na desce je slot M.2 pro SSD a ve vyjímatelném koši čtyři pozice pro 3,5" disky. Jako příslušenství lze dokoupit modul Wi-Fi, redukci na 2,5" disky a dokonce kablík pro vyvedení portu COM (z interního USB). Minipočítač, do kterého si podle vlastního uvážení dokoupíte procesor a případně i grafiku se bude prodávat za doporučenou cenu 9877 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.