Hlavní navigace

Shuttle XS35: HTPC velikosti optické mechaniky

26. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Shuttle uvádí počítač velký jako mechanika na DVD. I do tak malého těla se ovšem vejde poměrně výkonný hardware.

Všechny rozměry neznáme, ale barebone šasi, na které se díváte, je silné jen 3,3 cm. V jeho těle tiká dvoujádrový Atom D510 na 1,66 GHz na desce s čipem NM10, vedle něj je grafické jádro GT218, přesně řečeno novou generaci Nvidia Ion. Nový Ion ve standardní variantě sice podle testů končí o malinko pomaleji než starší model, na přehrávání HD obsahu a nějakou tu hru je však výkon stále dostatečný a bržděný pouze Atomem. A spotřebou je na tom fantasticky.

Na druhém obrázku si určitě všimnete optické mechaniky, která, ač tenká, vyplňuje značnou část objemu počítače. Pro pevný disk či SSD je připravena 2,5" pozice. Výstup na obraz je veden přes konektory D-Sub a HDMI, dále na těle najdeme pět USB 2.0, rozhraní pro Ethernet a čtečku paměťových karet.

Shrňme si to – spotřeba se bude pohybovat zhruba mezi 5-25 W v klidu-zátěži, zařízení nemá žádné větráčky, vše je chlazeno pasivně. Vzhledem k parametrům XS35 směle doporučím jako nenáročné HTPC, úsporné PC na internet a případně i jako jakousi herní konzoli s Windows.

Shuttle XS35 bude oficiálně uveden na CeBitu a prodávat se začne ve druhém kvartálu roku 2010.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku