Hlavní navigace

Silicon Valley se smiřuje s Trumpem. Naději vyjádřili Bezos či Zuckerberg

13. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prvotní odpor začíná opadat. Přední osobnosti ze světa technologie z kalifornského Silicon Valley se začínají smiřovat s vidinou Donalda Trumpa v Bílém domě. Respekt k výsledku voleb již dali najevo Mark Zuckerberg a Jeff Bezos.

Ještě v říjnu tvrdil Jeff Bezos, zakladatel a výkonný ředitel Amazonu a vesmírné společnosti Blue Origin, že Trumpovo chování způsobuje „erozi demokracie“. Po vyhlášení výsledků voleb už byl mnohem smířlivější. „Gratuluji Donaldu Trumpovi. Já osobně k němu přistupuji s čistou myslí a přeji mu velký úspěch v jeho službě naší zemi,“ napsal na Twitter.

Trumpa dříve odmítal také vynálezce Facebooku Mark Zuckerberg. Také on se ale s vítězstvím republikánského uchazeče o prezidentskou funkci rychle smířil. Na své sociální síti zveřejnil fotografii se svou dcerou Maximou, kde sledují průběh voleb. Napsal k ní, že nejdůležitější témata jsou během na dlouhou trať. Zároveň zdůraznil, že všichni lidé nesou odpovědnost na tom, aby se ze světa stalo lepší místo a vyzval k ještě tvrdší práci.

Pokračování na Euro.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku