Hlavní navigace

Skončilo další pirátské doupě. ExtraTorrent je pryč a s ním i grupa ETRG

23. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

ExtraTorrent byl po The Pirate Bay druhou nejnavštěvovanější stránkou s torrenty. Na rozdíl od legendy, kterou nezabily ani četné soudy s jejími zakladateli, však ET skončil. Na webu ExtraTorrent.cc už zůstala jen zpráva, že web a všechna jeho zrcadla jsou offline a že provozovatelé odstraní veškerá data. Uživatelé by si přitom měli dát pozor na stránky, které se za ET budou vydávat.

Důvod konce neznáme, ale překvapením by nebyla například mimosoudní dohoda kvůli porušování autorských práv. „Vy skončíte a my vás nebudeme žalovat.“ Žádný veřejný spor totiž proti ExtraTorrentu veden nebyl a že by 294. nejnavštěvovanější web světa plný reklamy skončil kvůli nedostatku financí, není pravděpodobné.

Podobně „bezdůvodně“ loni skončil metavyhledávač Torrentz nebo TorrentHound. Naopak kvůli úřednímu zásahu se loni odmlčelo největší torrentový web s hudbou What.cd, populární portál s anime NyaaTorrents a vyhledávač Kickass.

Magazínu Torrent Freak se podařilo vypátrat, že s ExtraTorrentem končí i populární pirátská grupa ETRG. Naopak další „mateřské“ Ettv a Ethd budou fungovat i nadále.

Poslední dochovaná podoba ExtraTorrentu ze 17. 5. 2017 (zdroj: Archive.org) Poslední dochovaná podoba ExtraTorrentu ze 17. 5. 2017 (zdroj: Archive.org)

Byl pro vás článek přínosný?