Hlavní navigace

Skoncujte s nekvalitním Wi-Fi s Netgearem

12. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kalifornská společnost Netgear patří k předním dodavatelům rozličných síťových udělátek a na českém trhu je velice dobře známá. Nyní přichází na trh se zcela novým produktem, jenž má učinit přítrž tzv. „mrtvým Wi-Fi zónám“ – tedy problému, kdy signál z routeru neprojde zdmi (či jinými překážkami) a je příliš slabý na seriózní užívání.

Zařízení s kouzelným názvem „Wi-Fi opakovač“ (resp. Netgear WN3000RP) dělá v podstatě jedinou věc: vstřebává (byť slabý) signál z bezdrátové Wi-Fi a vlastními prostředky jej dále distribuuje, tedy vysílá. Poradí si i s libovolným zabezpečením. Vhodným rozmístěním těchto nových síťových prvků můžete rozšířit vaši domácí bezdrátovou síť de facto kamkoli.

Netgear WN3000RP si rozumí se sítěmi standardu 802.11b/g/n, jeho doporučená koncová cena by měla být 1590 Kč bez DPH. Je otázkou, zda-li budou běžní uživatelé ochotni zaplatit takovou „pálku“ za produkt, jehož funkcionalitu lze v praxi nahradit dalšími routery (spojenými skrze ethernetový kabel). Novinka však žádné kabely nepotřebuje a v oblastech, kde není možná dodatečná montáž, může být jediným řešením.

Zdroj: TZ Netgear

Byl pro vás článek přínosný?