Hlavní navigace

Skvělý monitor, rychlé SSD, foťák a další drobnosti [tipy na dárky #1]

2. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čas zaskočených kostí, hořících vánočních stromečků, otvírání oken a vyhlížení Ježíška se neúprosně blíží. Kdyby se měl řídit podle výloh supermarketů, byly by Vánoce asi už i nějaký ten měsíc za námi. To se ale nestalo a my se tak můžeme těšit na chvíle strávené v kruhu rodinném při šustění balícího papíru, doufajíc, že měkkých dárků bude méně než loni a nahradí je pevné krabice s nejrůznějšími hračkami. Vždyť v každém z nás dříme kus dítěte, které musí alespoň jednou za čas vykouknout, aby zcela nezakrnělo. Ruku na srdce, ponožky jsou fajn, ale zrovna moc kreativity neprobudí. Zato takový nový smartphone nebo chytré hodinky můžete proměnit v dokonalý špionážní nástroj, s nímž se už nějaká legrace zažít dá.

 

Mohli jsme jako každoročně rozdělit tipy na jednotlivé kategorie od tabletů přes monitory až po chladiče procesoru, ale my jsme si řekli ne. Uděláme to jinak. A tak si každý z redaktorů připravil minimálně deset tipů na dárky, které by pořidil sám sobě nebo svým blízkým. Celkově se můžete připravit na více než 120 tipů, které by udělali radost nejen nám samotným, ale pevně věříme, že i vám. Dost ale tlachání, pojďte se podívat, co jsem si pro vás připravil já.

   

Benq BL2411PT

Kvalitní monitor by neměl chybět na žádném stole počítačového nadšence. Má volba padla na velmi povedený monitor Benq BL2411PT, nad nímž se v recenzi rozplýval i Mirek Jahoda. 

Monitor za cenu kolem 7000 Kč nabízí kvalitní matrici IPS se skvělými pozorovacími úhly, přesné pokrytí gamutu sRGB, rychlou odezvu i dobré barevné nastavení přímo z výroby. Na 24" úhlopříčce se pak těsná 1920 × 1200 obrazových bodů.

Nechybí ani dobré možnosti polohování, české OSD menu, stabilní kontrast regulace jasu bez použití PWM. K dokonalosti mu chybí snad jen USB rozbočovač a HDMI vstup.

Benq BL2411PT

Graf ceny produktu BenQ BL2411PT poskytuje server Heureka.cz

 

 Samsung SSD 840 EVO, 250 GB

Samsung SSD 840 EVO, 250 GB

Jak mimo jiné ukázal i náš nedávný test, rozdíly mezi současnými SSD jsou v podstatě zanedbatelné a o koupi či nekoupi by měla rozhodovat především kapacita a cena. Samozřejmě se bavíme o MLC SSD, nikoli o SLC, které jsou cenově stále v jiných relacích.

Pokud se po SSD poohlížíte, určitě by vás nemělo minout to od Samsungu, které v kategorii 250 GB nabízí asi nejlepší poměr cena/výkon.


Graf ceny produktu SAMSUNG 840 EVO 250GB, MZ-7TE250 poskytuje server Heureka.cz

 

Sony Cyber-Shot DSC-RX100II

Malý, kompaktní a přitom velmi výkonný fotoaparát nabitý funkcemi představuje Sony Cyber-Shot DSC-RX100II. Pokud nejste fanouškem výměnných objektivů, mohl by vás tento kompakt od Sony zaujmout. 

Základ fotoaparátu tvoří citlivý 20.2MP Exmor R CMOS s technologií „převráceného" snímače o velikosti 1", který umožňuje pořizovat vysoce kvalitní snímky a videa ve FullHD rozlišení. Objektiv disponuje ohniskovou vzdáleností 10,4 až 37,1 mm (ekvivalent 28 až 100 mm), která odpovídá 3.6x optickému přiblížení. Jeho světelnost je přitom 1.8–4.9. Velký 3" displej má rozlišení 1 228 800 bodů. Verzi II pak nechybí ani WiFi.

 Sony RX 100 II


Graf ceny produktu Sony Cyber-Shot DSC-RX100II poskytuje server Heureka.cz

 

 Asus Transformer Book T100TA

Asus Transformer Book T100TA

Univerzální nástroj pro práci i zábavu – tak by se dal charakterizovat Asus Transformem Book T100TA. Za cenu kolem 11 000 Kč dostanete 10" tablet s výkonným čtyřjádrovým procesorem, operačním systémem Windows 8.1, Office 2013 Home & Student a pokud budete mít štěstí, tak jej stihnete za tyto poníze koupit ještě v promo akci s Xboxem 360 S 4 GB.

Za zmínku také stojí, že k tabletu dostanete i kvalitní dokovací stanici, která jej rázem promění v plnohodnotný notebook, jemuž nebude chybět ani touchpad. 


Graf ceny produktu Asus T100TA-DK002H poskytuje server Heureka.cz

 

Microsoft Sculpt Comfort Desktop Wireless

K počítači neodmyslitelně patří myš s klávesnicí a pokud možno pohodlná. Aby vaše zápěstí příliš netrpělo, doporučuji najít pod stromečkem tuto povedenou bezdrátovou sadu. Budete velmi mile překvapeni pohodlým psaním bez zalomených rukou,stejně tak i sametovým dohmatem a bezhlučným chodem.

 Microsoft Sculpt Comfort Desktop Wireless


Graf ceny produktu Set Microsoft Sculpt Comfort Desktop Wireless poskytuje server Heureka.cz

 

 Gigabyte GV-N65TBOC-1GD

Gigabyte GV-N65TBOC-1GD

Nejvýhodnější karta současnosti – tak tímto titulem by se mohla pyšnit grafika s poměrně komplikovaným označením Gigabyte GV-N65TBOC-1GD. Na označení si dávejte dobrý pozor, protože i minimální odchylka by mohla znamenat nižší takty či užší paměťovou sběrnici.

Pokud se ale nespletete, odmění se vám karta tichým chodem a výkonem, který ve střední třídě nemá moc konkurenci. Navíc má i velmi dobrý potenciál k přetaktování.


Graf ceny produktu Gigabyte GV-N65TBOC-1GD poskytuje server Heureka.cz

 

Klipsch Image S4 II

Nedáte bez svého šudláku ani ránu? Nosíte jej stále s sebou a posloucháte přitom rádi hudbu? Dodávané headsety za moc nestojí a tak je ideální čas na jejich výměnu. Klipsch Image S4 patří určitě k tomu nejlepšímu, co si můžete v cenové kategorii kolem 2000 Kč dopřát. Kvalitní měniče i náušníky zajistí dechberoucí reprodukci i pohodlné nošení. 

Při výběru si jen dávejte pozor na verzi – S4i je určeno pro iPhony, S4a pro majitelé robotích a okenních systémů, verze S4 pak mikrofon a funkci hands free neobsahuje vůbec.

Klipsch Image S4a II


Graf ceny produktu Klipsch Image S4a II poskytuje server Heureka.cz

 

 Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Nejlepší fotomobil současnosti je bezesporu nokia Lumia 1020. Její 41Mpx čip dokáže vykouzlit fantastické snímky a při snížení rozlišení i trojnásobný zoom bez ztráty kvality obrazu. Skvělý je i 4.5" AMOLED displej a pro systém Windows plně dostačující dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4. 

Fajnšmekři pak mohou mobil doplnit o speciální grip, který telefon obohatí o hardwarovou spoušť a delší výdrž. Sám totiž obsahuje akumulátor. 


Graf ceny produktu Nokia Lumia 1020 poskytuje server Heureka.cz

 

Creative T30

Ať už máte notebook nebo PC, dobré ozvučení je nezbytné. Prosincová novinka od firmy Creative navazuje na ty nejlepší modely z jejich portfolia. Sází na osvědčenou dvoupásmovou konfiguraci, středobasový měnič má dokonce membránu ze skelných vláken.

Díky technologii BasXPort dokáží poměrně drobné bedny vyloudit také přesvědčivé basy. Bonusem je Bluetooth 3.0 (s aptX), snadno tak připojíte mobily a tablety – bezdrátově a ve špičkové kvalitě. Nechybí samozřejmě NFC pro okamžité spárování zařízení jediným dotykem.

 Creative T30


Graf ceny produktu Creative T30 Wireless poskytuje server Heureka.cz

 

 ExtraReader

Dárkové předplatné

Elektronické čtečky, tablety a počítače jsou sice fajn, ale nic nenahradí ten pocit, když si můžete prolistovat nové vydání vašeho oblíbeného časopisu. Ať už to bude ExtraPC, 100+1 nebo některý jiný z našich populárně-naučných či historických titulů, vždy se můžete spolehnout na to, že jej připravuje banda nadšenců, kteří jsou za daný titul ochotni strčit ruku do ohně nebo do něj rovnou skočit. 

Komplětní nabídku našich časopisů najdete na webu www.extrareader.cz.

Byl pro vás článek přínosný?