Hlavní navigace

SkyDrive bude aplikacím ve Windows 8 k dispozici

29. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se řadu let pokouší o webové úložiště, se svým SkyDrive nikdy moc štěstí neměl. Rozhodl se tudíž přestat spoléhat na štěstí, svou pozici se pokusí vydobýt těsným spojení operačního systému s kolekcí služeb Windows Live. Úložný prostor například poskytne neomezené místo vašim fotografiím a obrázky z webu budou normálně přístupné z fotogalerie v počítači.

SkyDrive má rovněž sloužit jako prostor, kam se budou ukládat různá nastavení Windows 8. Od vás bude vyžadováno, abyste se na počítači přihlašovali nikoliv přes lokální účet, nýbrž pomocí Windows Live ID. Za odměnu se budou do cloudu ukládat také nastavení aplikací v Metru. Microsoft nyní popisuje, jak vývojáři mohou SkyDrive využít při tvorbě programů v tomto prostředí. Se zálohou nastavení se tak nějak automaticky počítá, avšak vtip je v tom, že dotykové dlaždicové aplikace mohou přímo využívat spojení s cloudem za účelem získání a ukládání obsahu.

Proto třeba zmíněná fotogalerie zobrazí fotografie z lokálního disku a současně ze SkyDrive. Mike Torres z Microsoftu popisuje vývojářům, jak mohou své výtvory se vzdáleným úložištěm provázat.

Zdroj: Building Windows 8

Byl pro vás článek přínosný?