Hlavní navigace

Skylink zase zvyšuje ceny. Servisní poplatek bude od března o třetinu dražší

21. 1. 2020

Sdílet

Společnost M7 Group provozující satelitní televizi Skylink oznámila další zvýšení servisního poplatku, a to od 1. 3. 2020. Tarif Digital obsahující 61 základních programů bude při měsíčním placení stát nově 119 Kč místo 89 Kč. Při jednorázové úhradě na 12 či 24 měsíců pak zákazníci zaplatí 1499 či 2699 Kč, doposud to bylo 1399 a 2399 Kč (a loni se též zdražovalo). Zvýšení cen přichází paradoxně v době, kdy v Česku vrcholí migrace na DVB-T2 a alternativní operátoři chtějí lákat diváky pozemního vysílání k přechod na jiný typ příjmu.

Používáte internetové televize typu skylink?

Když v zemi končilo analogové vysílání, tehdejší operátoři Skylink a CS Link (později se sloučili) nabízeli onen základní balíček programů bezplatně, stačilo mít pouze parabolu, přijímač a přístupovou kartu. Od 1. 9. 2012 se ale začaly utahovat opasky a přišel servisní poplatek ve výši 29 Kč měsíčně, který od té doby v několika fázích zdražil.

TIP: Tohle jsou nejlevnější tarify internetové televize, ceny začínají na stovce

Skylink přitom pořád mate veřejnost tím, že u tarifu uvádí cenu 0 Kč / měsíc při zaplacení servisního poplatku. Za oněch osm let už firma mohla téhle pohádky nechat a rovnou tarif Digital nacenit obdobně jako vyšší tarify, u nichž žádný servisní poplatek není. Za příplatky je pouze větší počet kanálů.

Zdroj: Skylink

Byl pro vás článek přínosný?