Hlavní navigace

Skype 8.39 přináší ještě kompaktnější seznam konverzací a GIFy

19. 2. 2019

Sdílet

Pár dalších novinek ve Skypu.

Nedávno Skype získal funkce jako rozmazání pozadí během videohovoru nebo navigaci mezi konverzacemi pomocí klávesových zkratek. Aktuálně již Microsoft mezi široké spektrum uživatelů a uživatelek distribuuje verzi 8.39, která přináší možnost skrýt v seznamu konverzací avatary. Tím jednak ušetříte místo, jednak díky tomu někteří budou seznam považovat za přehlednější.

Předvolba je dostupná jen tehdy, aktivujete-li kompaktní zobrazení seznamu konverzací. Ve Windows 10 si pak konečně pevně nastavíte cílovou složku, kam mají být ukládány příchozí soubory. Textové chaty oživíte GIFy, které byly do Skypu integrovány – hledejte je v nabídce po klepnutí na symbol smajlíka v poli pro psaní zprávy. Komunikátor vás i během hovoru upozorní, že jste mu ještě neschválili přístup k mikrofonu.

V programu Skype Insider je již testována verze 8.40, jež postranní panel s chatem, který se na vyžádání objevuje během hovoru, přesouvá na pravou stranu. Proč je to důležité? Chat zakrýval seznam kontaktů, takto tedy máte možnost vidět obojí. Navíc si můžete velikost panelu přizpůsobit.

Byl pro vás článek přínosný?