Hlavní navigace

Bojíte se videohovorů kvůli nepořádku? Skype rozmaže pozadí

7. 2. 2019

Sdílet

V posledních měsících Microsoft do nové generace klientů pro Skype spíše integroval starší a žádané funkce. Teď se ale přihlásil s úplnou novinkou, která by mohla potěšit všechny, kdo se zrovna nechtějí chlubit tím, jak vypadá jejich byt nebo místo, odkud právě volají. V rámci videohovorů totiž umožňuje rozmazat pozadí za vámi. Pokud vás teprve čeká velký úklid, snad pro vás videohovory budou pohlednější.

Podobnou funkci Microsoft nedávno představil v nástroji Teams. V rámci videohovorů se také snáze dostanete k nastavení webkamery. Podobně je během hovoru přístupnější chat jeden na jednoho při skupinovém hovoru. Vývojový tým do Skypu dále integroval funkci pro přijímání SMS, která ovšem vyžaduje, abyste měli zřízené telefonní číslo Skype. Tato služba v Česku ani na Slovensku podporována není.

Všimnout si můžete alespoň panelu s kontakty, jenž poskytuje širší možnosti přizpůsobení. V přehledu konverzací se pak mohou zobrazovat návrhy kontaktů ke přidání. K existujícím kontaktům pak lze přiřazovat telefonní čísla. Dále už sdílet nemusíte celou obrazovku, ale jen vybrané okno. To tedy platí jen pro macOS a Windows. Jinak se všechny vyjmenované novinky nachází ve Skypu 8.37 (ve Windows 10 sledujte také číslo verze 14.37) na všech platformách.

Rozmazání pozadí je nová volitelná funkce Skypu 8 (foto: Microsoft) Rozmazání pozadí je nová volitelná funkce Skypu 8 (foto: Microsoft)

Koncem ledna už ale Microsoft široké veřejnosti začal distribuovat Skype 8.38/14.38, který dále přidává oznámení pro případ, že vás někdo přidá do skupinové konverzace. V seznamu chatů pak nevidíte jen omezený počet posledních konverzací, můžete se posouvat i dále ke starším. Pomocí klávesových zkratek Ctrl+TabCtrl+Shift+Tab se přepnete do další nebo předchozí konverzace. Během hovoru se k nastavení chatu dostanete nabídkou pod symbolem plus, prý se i zlepšila správa stavových indikací.

Byl pro vás článek přínosný?